Recreatiekrant Noord-Holland 2022


Gooi & Vecht

Streek voor levensgenieters

De vele pittoreske vestingsteden, forten en oude kastelen – zoals Rijksmuseum Kasteel Muiderslot in Muiden – zijn kenmerkend voor de Gooi en Vechtstreek. Overal in het landschap kom je de geschiedenis van de Hollandse Waterlinies tegen. Ervaar het UNESCO-erfgoed zelf en fiets de Fortenlandroute (34km) langs maar liefst 7 forten en de vestingsteden Muiden, Naarden en Weesp. Bestel de routebrochure vol tips via visitgooivecht.nl/webshop.

Water(sport)liefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Loosdrechts Plassengebied, op de prachtige rivier de Vecht en bij de vele natuurlijke zwemplekken in de regio, zoals in Huizen en Muiderberg. Per zeilboot, sloep, salonboot, kano of SUPboard: stuk voor stuk perfecte opties om de omgeving vanaf het water te verkennen. Of combineer fietsen en varen, en stap aan boord van de fietsboot. Kijk voor alle mogelijkheden en inspiratie voor een waterrijke dag op visitgooivecht.nl/water.

Kijk voor meer inspiratie & toeristische informatie op visitgooivecht.nl

©Melanie Lemahieu

©Martin van Lokven

_BT Clear
Haarlem

Haarlem & omgeving ontdekken op de fiets

Naast een historisch centrum met de mooiste monumentale gebouwen is ook de omgeving van Haarlem heerlijk om te ontdekken. Geniet van de statige stadsparken, de groene buitenwijken, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen met als klap op de vuurpijl de vergezichten aan zee.

Kijk er niet gek van op als je onderweg grote grazers als Schotse Hooglanders, Konikpaarden en een kudde wisenten treft of de prachtige damherten die zich ook in het straatbeeld wel eens vertonen…

Haarlemse Local Food Fietsroute

Wil je naast genieten van de omgeving je fietstocht een extra doel geven? Volg dan de Haarlemse Local Food Fietsroute, die leidt je middels een app van het ene onontdekte food pareltje naar het volgende. Ondertussen luisterend naar inspirerende verhalen van de lokale makers op deze route én interessante informatie over Haarlem en omstreken.

Van een Imker tot een Oesterzwammerij en van een bierbrouwer tot een stadsboerderij: ga deze lente op ontdekkingstocht in en om Haarlem!

Kijk voor meer informatie over Haarlem en deze fietsroute op visithaarlem.com

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear