_BT Clear

Recreatiekrant Noord-Holland 2022


_BT Clear

Den Helder

Den Helder

Den Helder, een vestingstad aan zee. Puur, robuust en misschien zelfs een beetje rauw. Napoleon noemde Den Helder ‘het Gibraltar van het noorden’, de stad biedt je dan ook toegang tot een grote verscheidenheid aan verborgen schatten die je zullen verrassen. Bezoek Den Helder en beleef cultuur in de vorm van kunst, verhalen, musea, stranden, duinen, bos, vaartochten en nog veel meer.

Durf jij aan boord van een onderzeeboot te kijken?

Wie de marine wil beleven, moet bij het Marinemuseum zijn. Het Marinemuseum richt zich op het cultuur-historisch erfgoed van de Nederlandse marine. Bekijk uniformen, wapens en leer meer over de zeehelden van vroeger. Voel je een echte schipper op een van de museumschepen en kijk door de periscoop van onderzeeboot Tonijn.

Geheime tuinen

In het centrum van Den Helder ligt, verborgen in een woonwijk, Hortus Overzee. Je vindt hier niet alleen een schitterende collectie kleurrijke, tropische planten, maar ook de grootste(!), rustgevende Japanse tuin in Nederland. Met stromend water, natuurstenen bruggetjes, koi-karpers, schildpadden en natuurlijk veel mooie planten. Ontworpen en aangelegd door professoren uit de Japanse tuinstad Kyoto. Laat je verrassen, verwonderen en inspireren in de sfeervolle kassen en geheime tuinen van Hortus Overzee.

Eten en drinken

Na een dagje cultuur te hebben ontdekt zin in een hapje en een drankje? Den Helder heeft je van alles te bieden! Van een visje bij één van de vele viswinkels tot een heerlijk kopje koffie op een terras aan de kade van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Of fiets via de duinen naar Julianadorp aan zee, waar je heerlijk kan vertoeven bij strandtenten of gezellige restaurantjes.

Kijk voor een volledig overzicht van het toeristisch aanbod in Den Helder op www.denhelder.online.

TIP! Alvast voor in de agenda voor volgend jaar: Sail Den Helder, van 29 juni t/m 2 juli 2023.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear