Recreatiekrant Noord-Holland 2022


_BT Clear
Texel

Trek je wandelschoenen aan!
Ontdek Texel met de mooiste wandelroutes

Texel is een paradijs voor wandelaars. Geniet van rust en ruimte in de vrije natuur. Het landschap is zo afwisselend, waardoor je heel veel verschillende wandelingen kunt maken.

Wil je de mooiste plekjes van Texel ontdekken? Al wandelend ontdek je het unieke eilandlandschap het beste. En onderweg zijn er vele gelegenheden om in het zonnetje op te warmen met wat lekkers of juist af te koelen met een ijsje.

Voor ieder wat wils

De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor het bos, de duinen en het strand. Lange afstandswandeltochten of een korte wandeling voor kinderen zoals het Sommeltjespad. Er is voor ieder wat wils. Een overzicht van alle mogelijkheden en onze wandeltips voor jou ontdekken? Kijk op
www.texel.net/wandelen.

Download gratis de leukste wandelroutes

Wij hebben de leukste wandelroutes voor je verzameld. Een overzicht en handige downloads vind je op www.texel.net/wandelroutes.

Volg ons voor de laatste tips

Haal het beste uit je vakantie op Texel! Voor dagelijkse tips en updates, volg VVV Texel op Facebook en Instagram.

VVV Texel
Emmalaan 66, 1791 AV Den Burg
Tel. 0222 314 741
www.texel.net

IJmuiden

Beleef IJmuiden Rauw aan Zee!

Op de avontuurlijke stranden van IJmuiden kun je jezelf prima vermaken. Eet verse vis bij één van de strandpaviljoens met zicht op de stoere wind- en watersporters en de enorme schepen aan de horizon. Fiets of wandel letterlijk de zee in op één van de twee pieren die kilometers het water insteken. Kinderen kunnen zich ondertussen ook uitleven op onze brede stranden.

De havens van IJmuiden zijn een spannend decor met Zeesluis IJmuiden, de grootste zeesluis ter wereld en de vele bulk- en vissersschepen, jachten en zeilboten. Kom ‘kantje pikken’. Je kijkt je ogen uit. De Kop van de Haven en de Viskade zijn plekken om te zien, te proeven en te ervaren wat IJmuiden zo bijzonder maakt.

De kades, de kranen en de schepen. Alles is gemaakt om de vis aan land te brengen, of om ijzer uit erts te winnen. Vis, staal en de offshore windindustrie zijn in het beeld van IJmuiden onontkoombaar. Beleef het ontstaan van de haven in het Zee- en Havenmuseum, of vang je eigen vis op zee. IJmuiden is een plek van rauwe schoonheid. IJmuiden is Rauw aan Zee!

Ervaar het actieve en historische achterland van IJmuiden. Ga op zoek naar de historische geheimen van de ruïne, landgoederen, buitenplaatsen en de bunkers van de Atlantikwall. Of ontdek één van de vele stoere buitensporten die je kunt doen op de stranden en in het recreatiegebied Spaarnwoude.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.ijmuiden.nl/rauwaanzee

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear