Recreatiekrant Noord-Holland 2022


_BT Clear
West Friesland

Op zoek naar een mooie wandeltocht in Westfriesland?

De Bobeldijkroute van bijna tien kilometer voert u door het rustige landelijk gebied. Hier staan de karakteristieke stolpboerderijen en geniet u van het uitzicht over het eeuwenoude polderland. U loopt over een kronkelige dijk langs een meertje dat al in de zeventiende eeuw is drooggelegd en over een boerenlandpad met overstap. Onderweg kunt u bij stalletjes langs de weg bloemen, groenten en fruit van het seizoen kopen. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan.

Vanuit Zuidermeer start de paarse Bobeldijkroute vanaf knooppunt 13. In het broedseizoen (15 maart tot en met 15 juni) is de waterberging niet toegankelijk. U loopt dan over de Grootweg.

Of kijk voor meer informatie op www.recreatieschapwestfriesland.nl

_BT Clear

Meer inspiratie vindt u ook op hollandbovenamsterdam.com. Actief bezig zijn is leuk en ervan genieten is nog fijner.


_BT Clear
Noord-Holland

De mooiste recreatiegebieden bij jou om de hoek

Noord-Holland heeft prachtige recreatiegebieden met veel mogelijkheden. Ga lekker naar buiten, in de groene omgeving dicht bij huis! Benieuwd naar wat je daar allemaal kunt doen? Hieronder vind je tips voor een heerlijk dagje uit.

In Het Twiske kun je wandelen en fietsen, of je zoekt een heerlijk plekje aan het water. Breng ook eens een bezoek aan Waterland, met zijn pittoreske dorpen, kleine slootjes en slingerende dijken.

In Spaarnwoude Park is altijd van alles te doen, van wandelen en fietsen tot klimmen, skiën, paintballen en nog veel meer. ‘s Zomers bezoek je een van de festivals en bij boerderij Zorgvrij is het hele jaar door veel te doen.

Groengebied Amstelland bestaat uit een lint van waterrijke groengebieden van Amsterdam tot Diemen. Je maakt er heerlijke fiets- en wandeltochten door de veenweidepolders of bezoekt een van de recreatieterreinen of waterparadijzen.

In Geestmerambacht en Park van Luna kun je eindeloos wandelen, skeeleren en fietsen. De recreatieplas Zomerdel biedt vooral in de zomermaanden veel vermaak voor jong en oud.

Bij en op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer kan de sportieve waterliefhebber zich helemaal uitleven. De vele wandel- en fietsroutes leiden je over slingerende dijken langs polders en het meer.

Enthousiast geworden over al het moois dat Noord-Holland te bieden heeft? Ga voor nog meer informatie en tips naar www.recreatienoordholland.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear