Verdwaald in de zorg? Zorgbelang Drenthe wijst de weg

Ontvangt u of uw naaste zorg of ondersteuning in het sociaal domein, bijvoorbeeld de Wmo? Dan heeft u recht op cliëntondersteuning. Zorgbelang Drenthe biedt deze onafhankelijke ondersteuning gratis aan voor de inwoners van de gemeente Tynaarlo. Cliëntondersteuners Saskia, Peter en Alrie beantwoorden de meeste gestelde vragen over hun werk.

Wie kunnen een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner?

Alle inwoners van Drenthe die ondersteuning of zorg (gaan) ontvangen en hun naasten. Hierbij onderscheiden we twee groepen. Inwoners die vragen hebben over ondersteuning vanuit het sociaal domein (Wmo, jeugdwet, participatiewet) kunnen cliëntondersteuning aanvragen bij hun eigen gemeente. Zorgbelang Drenthe ondersteunt inwoners van de gemeenten Tynaarlo, Aa & Hunze, Coevorden, Emmen en Noordenveld. Daarnaast kunnen inwoners met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) een beroep doen op cliëntondersteuning. Zorgbelang Drenthe ondersteunt alle inwoners van Drenthe met een Wlz-indicatie.

Jullie geven informatie, advies en ondersteuning, wat houdt dat precies in?

Wij wijzen de weg in het ‘zorg-doolhof’. We bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij keukentafelgesprekken, denk aan het goed verwoorden van een hulpvraag. We ondersteunen bij het zoeken van een geschikte zorgaanbieder. Ook ondersteunen we desgewenst bij het opstellen en indienen van een klacht.

Hoe onafhankelijk zijn jullie en zijn jullie altijd bereikbaar?

Wij zijn in dienst bij Zorgbelang Drenthe en dus niet in dienst bij een gemeente, Zorgkantoor of zorgaanbieder. Dat maakt ons onafhankelijk. Wij werken altijd vanuit het belang van onze cliënt. Wij zijn bereikbaar op werkdagen.

Cliëntondersteuners van Zorgbelang Drenthe; Saskia, Peter en Alrie

Hoe vraag ik onafhankelijke cliëntondersteuning aan?

Woont u in de gemeente Tynaarlo, Coevorden, Noordenveld, Emmen of Aa en Hunze? En wilt u graag cliëntondersteuning vanuit de Wmo, participatiewet of jeugdwet ontvangen? Neem dan contact op met Zorgbelang Drenthe. Onze ondersteuning is altijd onafhankelijk en gratis.

WWW.ZORGBELANG-DRENTHE.NL/WMO[email protected]050 – 727 15 05 (MAANDAG T/M VRIJDAG VAN 09:00-17:00 UUR)

_BT Clear