In de gemeente Tynaarlo

_BT Clear

Activiteiten

Neie Naober organiseert een aantal structurele activiteiten in de gemeente Tynaarlo. Zie ook de artikelen over: Ontmoetingsmomenten, Meer bewegen voor Ouderen en Jongerenruimte Zuidlaren elders in deze krant.

Bovendien organiseert het buurt- en jongerenwerk incidentele activiteiten. Blijf op de hoogte van de activiteiten die het buurt- en jongerenwerk organiseren en volg ons op Social Media, meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem een kijkje op onze website.

Kleding- en Speelgoedbeurzen Paterswolde

(Ver)koop kleding en speelgoed in het voor- en najaar bij de Kleding- en Speelgoedbeurzen. Een 30-tal enthousiaste vrijwilligers laten de verkoop al tientallen jaren in goede banen leiden.

  • Kinderkledingbeurs: vr. 23 september (15.00 - 19.00 uur)
  • Dameskledingbeurs: vr. 7 oktober (13.00 - 20.00 uur)
  • Speelgoedbeurs: zat. 29 oktober (09.00 - 11.00 uur)

Locatie: Ons Dorpshuis, Mevr. Bähler Boermalaan 4, 9765 AP Paterswolde

Repair Café Paterswolde

Deskundige en ervaren vrijwilligers van het Repair Café staan klaar om huishoudelijke apparaten, klokken, speelgoed, gereedschap, kleding en textiel te repareren of te herstellen. Reparaties zijn gratis. Elke tweede vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.30 uur
Locatie: Ons Dorpshuis, Mevr. Bähler Boermalaan 4, 9765 AP Paterswolde

VOlg ons!

Facebook: /NeieNaober
Instagram: jongerenwerk_tynaarlo
Website: www.neienaober.nl


Ondersteuning dorpsinitiatieven/
dorpsorganisaties

Overal in de gemeente Tynaarlo zijn actieve inwoners. Neie Naober sluit graag aan bij ideeën die bij hen leven. Inwoners kennen zelf hun dorp het beste en weten vaak heel goed waar de behoeften liggen en wat er nodig is om de leefbaarheid binnen een dorp nog verder te vergroten.

Heb je een idee en wordt dit idee binnen het dorp door meer mensen gedragen, dan willen we graag samenwerken! Wij kunnen begeleiden, wegwijs maken in de mogelijkheden die er zijn en advies geven over vergelijkbare initiatieven in andere dorpen. Daarnaast denken we graag mee met subsidieaanvragen om een initiatief financieel te ondersteunen.

Ondersteuning dorpsorganisaties

Ook dorpsorganisaties ondersteunen wij graag! Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij de opzet van dorpsinitiatieven rond burenhulp? Wij denken met je mee. Ook zetten we ons in voor een collectieve aanpak van het vervoer, een onderwerp dat in veel dorpen speelt. Daarnaast kunnen wij meedenken met subsidieaanvragen voor verenigingen of stichtingen.

Meer weten?

Neem contact met ons op! Je kunt ons bereiken via (0592) 749 332 of mail naar [email protected].

Preventiemenu in het basisonderwijs

In de gehele gemeente Tynaarlo wordt het preventiemenu aangeboden. In het preventiemenu wordt een uiteenlopend aanbod aan workshops en activiteiten voor leerlingen van groep 1 tot en met 8 en ouders aangeboden. Deze worden aangeboden en uitgevoerd door de jongerenwerkers van Neie Naober en de Buurtsportcoaches van Sport Tynaarlo.

Iedere basisschool binnen de gemeente Tynaarlo ontvangt dit preventiemenu en krijgt hiermee de gelegenheid om haar voorkeur(en) aan te geven. Voor de sociale thema’s neemt een jongerenwerker contact op en voor de sport- en gezondheidsthema’s neemt een buurtsportcoach contact op.

Gastlessen

De jongerenwerkers bieden een gevarieerd aanbod aan gastlessen aan met verschillende sociale thema’s. De meeste lessen worden verzorgd in het klaslokaal en duren gemiddeld 90 minuten. Na aanmelding neemt de jongerenwerker contact op met de groepsleerkracht om de gastlessen af te stemmen. Zo kan elke les zich speciaal op de groep richten. Voor sommige gastlessen worden ook andere professionals ingezet. De gastlessen zijn gratis, waarvan een aantal jaarlijks beperkt gegeven kan worden.

Gastlessen jongerenwerk voor leerlingen

  • Pesten, groepsdruk en omgaan met elkaar - groep 7-8 - Hele jaar door
  • Sociale Media en online veiligheid - groep 7-8 - Hele jaar door
  • De jonge mantelzorger - groep 4-8 - Hele jaar door
  • Van groep 8 naar de brugklas - groep 8 - Voorjaar

Aanbod jongerenwerk sociale thema’s voor ouders (i.s.m. met andere professionals)

  • Genotsmiddelen - Hele jaar door
  • Internet en sociale media - Hele jaar door
  • Van groep 8 naar de brugklas - Voorjaar

Meer informatie

Wil je hier mee over weten? Neem contact met ons op! Bel (0592) 749 332 of mail naar [email protected].

_BT Clear