In de gemeente Tynaarlo

_BT Clear

voorwoord

In de gemeente Tynaarlo moet iedereen mee kunnen doen. Neie Naober zet zich sinds 1 mei 2021 in voor het welzijnswerk in de gemeente Tynaarlo. Als een goede buur maken we ons sterk voor leefbare, veerkrachtige dorpen waarin mensen betrokken zijn bij hun omgeving en mee kunnen doen naar vermogen. Hierbij willen we inwoners activeren en ondersteunen.

Annet Lammersen, directeur van Neie Naober: ‘’Wij zetten ons actief in voor een prettige leefomgeving voor iedereen, de integratie van nieuwkomers, een stimulerende en gezonde opvoedingsomgeving voor kinderen en ondersteunen wij ouders daar waar nodig. Wij faciliteren bewonersinitiatieven die hieraan bijdragen en versterken eigen krachten en talenten van inwoners.”

“Als ‘nieuwe buur’ was en is het aan ons om snel kennis te maken met alle formele en informele partners en een start te maken met de opbouw van duurzame samenwerkingsrelaties. We zijn midden in de coronacrisis gestart. Dit had een grote impact op ons werk en vroeg flexibiliteit van onze medewerkers. Tegelijkertijd hebben wij, juist in deze tijd, de meerwaarde en creativiteit van ons werk kunnen ervaren. Wij doen ons werk in nauwe samenwerking met inwoners, de sociale teams van de gemeente Tynaarlo en andere ketenpartners. Vertrouwen, verbinden en samenwerken zijn hierbij belangrijke kernwaarden.

Wij vragen de inwoners van Tynaarlo om vooral contact op te nemen met vragen, zorgen, ideeën of initiatieven! Dit kan telefonisch, per mail of via social media. Alle contactgegevens vind je in deze krant.’’

Voor wethouder Miguel Ririhena is fysieke en mentale gezondheid van de inwoners van de gemeente een speerpunt. “Hoe laten we ouderen bewegen? Hoe kunnen we een bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl van onze inwoners? Hoe kunnen we jongeren interesseren voor sport en bewegen? Maar hoe kunnen we ook wijzen op de gevaren van roken en een teveel aan alcoholgebruik?” Alles vanuit de intentie een gezonde gemeente te willen zijn, waar aandacht is voor het fysieke en mentale welbevinden van de inwoners. “Neie Naober heb ik leren kennen als een partij die een enorme bijdrage levert aan het gezondheidsbeleid van de gemeente. Niet alleen op de uitvoerende taken, maar Neie Naober denkt ook mee. In nauwe samenwerking komen de gemeente en Neie Naober tot mooie projecten. En daar gaan we mee door!”

Wethouder Ririhena

Annet Lammersen

_BT Clear

Oproep: vrijwilligers gezocht voor buurtbemiddeling

Iedereen kan wel eens te maken krijgen met ergernissen of ruzie met de buren. Vaak beginnen de irritaties met een kleinigheid. Er kunnen irritaties zijn over bijvoorbeeld harde muziek, stank, kinderen, hondengeblaf of een verkeerd geparkeerde auto. Door er niet met elkaar over te praten kan er ruzie ontstaan.

Buurtbemiddeling kan dan helpen. Goed getrainde vrijwilligers luisteren naar beide partijen. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal. De bemiddelaars bedenken geen oplossingen, maar helpen ruziënde buren om het contact te herstellen en helpen ze zelf oplossingen te bedenken voor hun conflict. Zelf oplossingen bedenken is beter dan dat een andere partij dat doet. Zo is de kans groter op een blijvend goede oplossing. De bemiddelaars hebben uiteraard geheimhoudingsplicht.

Vrijwilligers gezocht!

Dus ben jij degene die altijd bemiddelt wanneer er onrust is in je gezin, familie of vriendengroep? Dan zijn wij op zoek naar jou! Meld je dan direct aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kun je doen door te bellen (0592) 749 332 of te mailen naar info Neie Naober.

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Neie Naober/Tintengroep

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

September 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear