In de gemeente Tynaarlo

_BT Clear

Waarvoor kun je bij Neie Naober terecht?

Neie Naober is er voor iedereen in de gemeente Tynaarlo. Als een goede buur zetten we ons actief in om de eigen mogelijkheden en talenten van de inwoners te versterken. We brengen mensen in dorpen en buurten samen, adviseren en begeleiden. Met elkaar werken we aan de leefbaarheid in jouw dorp of buurt.

Onze medewerkers bieden zowel organisaties als inwoners hulp en ondersteuning. Denk aan vrijwilligerswerk, mantelzorg, bewonersinitiatieven, trainingen, voorlichtingslessen op scholen en het ontmoeten van inwoners in de buurt.

Samen met bewoners, vrijwilligers en andere partijen werken we aan een prettige leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. Neie Naober:

  • brengt inwoners, ideeën en mogelijkheden in jouw dorp of buurt samen
  • motiveert inwoners om het beste uit zichzelf te halen
  • ondersteunt inwoners bij hulpvragen
  • stimuleert inwoners om iets te doen voor anderen

Wij zijn er voor jou!

Heb je behoefte aan een luisterend oor, praktische tips, advies of ondersteuning? Heb je een (hulp)vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk of inburgering? Of heb je ondersteuning nodig bij een bewonersinitiatief? Samen met jou bepalen we wat jij nodig hebt.

Je kunt ons bereiken via (0592) 749 332 of [email protected]. Kijk ook eens op onze website www.neienaober.nl en volg ons op Facebook @NeieNaober.


Mantelzorg

Zorg je langdurig en meerdere uren per week voor een partner, ouder, kind, vriend of familielid? Dan ben je mantelzorger. Het geven van mantelzorg is voor veel mensen iets vanzelfsprekends; het overkomt je en je doet het gewoon.

Veel mensen zijn zich er niet bewust van dat ze mantelzorger zijn en dat ze ondersteuning kunnen krijgen. Ze combineren werk, sociaal leven en mantelzorg zonder problemen. Toch kun je als mantelzorger overbelast raken. De zorgtaken kunnen leiden tot stress en vermoeidheid. Herken je dit? Dan is het goed te weten dat je bij Neie Naober terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning.

In de gemeente Tynaarlo zorgen veel mensen langdurig en onbetaald voor bijvoorbeeld een zieke partner, ouder of kind. Dit zijn onze mantelzorgers. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf niet meer lekker in je vel zit en dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren.

Wij zijn er voor jou!

Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat Neie Naober jou kan helpen.

Onze medewerkers bieden praktische hulp en emotionele begeleiding bij overbelasting. Ook kunnen we je informatie en advies geven en bieden we een luisterend oor. Bij voldoende animo kunnen we bijeenkomsten organiseren met lotgenoten, geven we speciale aandacht aan jonge mantelzorgers en kunnen we zoeken naar een maatje als de situatie zich hiervoor leent.

Meer weten?

Wil je meer informatie over wat Neie Naober voor jou kan doen? Neem contact met ons op! Bel (0592) 749 332 of mail naar [email protected].

Team Neie Naober


Jade Damstra

Jongerenwerker Zuidlaren
(06) 820 840 74
[email protected]


Kevin Steenhuis

Jongerenwerker Vries
(06) 820 525 59
[email protected]


Liesbeth de Vries

Buurtwerker Vries, Vrijwilligers Informatie Punt (VIP! Tynaarlo)
(06) 526 835 38
[email protected]


Lot Thijs

Buurtwerker Zuidlaren
(06) 588 652 13
[email protected]


Robin Geertsma

Jongerenwerker Eelde Paterswolde
(06) 868 797 60
[email protected]


Yvette Hovenkamp

Buurtwerker Eelde Paterswolde
(06) 588 201 90
[email protected]


Grietje Paas

Ondersteuning
(06) 215 054 88
[email protected]


Annet Lammersen

Directeur
(06) 234 016 99
[email protected]

_BT Clear