Zinso is betrokken, betrouwbaar en in de buurt. Bij Zinso hebben we hart voor het vak en voor de cliënt. Wij bieden zorg aan cliënten met onbegrepen gedrag, aan cliënten met overlastgevend gedrag, zowel in vrijwillig als in een meer gedwongen kader. Wij werken op het snijvlak van zorg en veiligheid waarbij we oog hebben voor de mens en zijn of haar omgeving.

_BT Clear

Woonproblematiek komt meer en meer voor in zowel corporatiewoningen als koopwoningen. Onder woonproblematiek verstaan wij verwaarlozing van de woning, verzamelwoede, het veroorzaken van diverse vormen van woonoverlast, sterk onaangepast gedrag in de buurt. Wanneer het bijvoorbeeld om woonoverlast gaat, geeft 1 op de 5 mensen aan regelmatig overlast van zijn of haar buren te ondervinden. Corporaties geven aan dat de problematiek onder hun huurders toeneemt, zij zien steeds meer huurders die niet in staat zijn om op een verantwoorde manier zelfstandig te wonen.

Specialistisch Woon en OndersteuningsTeam

Zinso beschikt over een specialistisch woon en ondersteuningsteam (SWOT). Dit team biedt in complexe woonproblematiek ondersteuning met als doel om samen met de cliënt in hele korte tijd de basis, het wonen, weer op orde te krijgen. Het specialistische team is getraind in ernstige woonproblematiek en geschoold in alle (juridische) instrumenten om deze problematiek aan te pakken en zijn op deze manier ook een volwaardig gesprekspartner voor de gemeente en de woningcorporaties.

Naast kennis en ervaring is een doortastend optreden van belang. Immers de woonproblemen moeten worden gestopt en voor zowel de cliënt en omwonenden is het belangrijk om perspectief te bieden. Ook als de bewoner geen nadrukkelijke hulpvraag heeft en in eerste instantie niet openstaat voor een oplossing.

Naast een team dat veel ervaring heeft met (complexe) problematiek zijn er binnen en buiten de organisatie diverse specialisten die samen met de hulpverleners meekijken, meedenken en hun kennis delen. Zo zijn er ambulante woonbegeleiders, een gedragswetenschapper, een strafrechtdeskundige, een woonoverlastexpert, een forensisch psychiatrisch verpleegkundige aan het team verbonden. Daarnaast zorgt een coördinator voor de casus regie.

Passende begeleiding en hulpverlening bij woonproblematiek is noodzakelijk. Dit betekent niet alleen praten over maar ook samen met de cliënt zaken daadwerkelijk aanpakken. Daarnaast is het in een aantal gevallen noodzakelijk om 24/7 beschikbaar te zijn. Immers woonproblematiek houdt niet op na 17.00 uur. Tevens vinden wij de combinatie van veiligheid en zorg erg belangrijk. Dit betekent ook dat wij ook nadrukkelijk oog hebben voor de omwonenden en dat wij ook hen zullen betrekken bij de aanpak.

ZINSO

Antillenstraat 9 • 9714 JT Groningen

050 – 744 0300

www.zinso.nl[email protected]

_BT Clear