In de gemeente het hogeland

_BT Clear

Sport als smeermiddel voor het individu of de samenleving

Als samenleving willen we graag gezond en vitaal zijn. Sport is een goed middel om dit te stimuleren. Binnen Barkema & de Haan hebben we een team van buurtsportwerkers en sportcoaches.

_BT Clear

De samenleving gezond en leefbaar houden

De buurtsportwerkers proberen middels sport de samenleving gezond en leefbaar te houden. De sportcoaches werken met individuen en groepen om aan welzijn en gezondheid te werken. Met name in onze hulpverleningstrajecten zie je deze benadering vaak terug.

Het buurtsportwerk wordt vaak vorm gegeven door op twee takken in te steken.

  1. Activering van de samenleving door sport en dan met name gericht op de inactieve en kwetsbare doelgroepen.
  2. Het bieden van ondersteuning aan beweeg- en sportaanbieders om zo een sterke en vitale sport- en beweeginfrastructuur te behouden of te ontwikkelen.


Beide takken versterken elkaar waardoor de gezondheid en leefbaarheid verstrekt worden in de samenleving en het buurtsportwerk goed tot zijn recht komt.

Beweegteam Het Hogeland

Beweegteam Het Hogeland is verantwoordelijk voor de uitvoering van het buurtsportwerk op Het Hogeland.

Het beweegteam heeft drie belangrijke kernpunten.

  1. Activeren van kinderen, jeugdigen en jongeren door sport om de gezondheid en leefbaarheid te stimuleren.
  2. Activeren van kwetsbare doelgroepen (nieuwkomers, ouderen) door sport om de gezondheid en leefbaarheid te stimuleren.
  3. Ondersteunen van sportaanbieders in de gemeente Het Hogeland.


Het beweegteam is een samenwerking van Huis voor de sport Groningen en jongerenwerk Barkema & de Haan. Gezamelijk werken we onder de regie van de gemeente Het Hogeland aan deze kernpunten.

Platform Hogeland beweegt

Gemeente Het Hogeland staat voor een positieve sportcultuur voor jong en oud.

Een positieve sportcultuur is een sportcultuur waarbij iedereen met veel plezier en onder prettige en gezonde omstandigheden kan sporten en bewegen. Wij van Beweegteam Het Hogeland vinden het dan ook belangrijk dat er een mooi en breed aanbod klaarstaat voor jullie; de bewoners van het Hogeland. Daarom hebben wij het online platform ‘Hogeland Beweegt’ opgezet.

Hogeland Beweegt is het platform wat het sportaanbod van de verenigingen en sportaanbieders van gemeente Het Hogeland samenbrengt. Het is voor jou een mooie gelegenheid om kennis te maken met het gevarieerde sport- en beweegaanbod. De verschillende verenigingen en andere sportaanbieders in de gemeente hebben voor een mooi gevarieerd aanbod aan cursussen gezorgd waar jij als inwoner van Het Hogeland aan kan deelnemen.

Wil je kennis maken met het gevarieerde sport- en beweegaanbod bij jou in de buurt? Neem eens een kijkje op www.hogelandbeweegt.nl.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie over het buurtsportwerk of het inzetten van sport in hulpverleningstrajecten kun je contact opnemen met Ronald of Leon. 

Ronald de Haan
06-25092822
[email protected]

Leon Hogenelst
06-29453787
[email protected]

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear