In de gemeente het hogeland

_BT Clear

Steunouder: een hart onder de riem voor een gezin!

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om het niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Daarom zijn we op zoek naar steunouders. Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug.

Een steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Je biedt een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen en het is fijn om te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen.

Help jij mee?

Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken door heel praktisch een dagdeel per week een gastvrij thuis te bieden aan een of meer kinderen? Meld je dan aan als vrijwillige steunouder!

Hoe lang?

Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan drie maanden. De steunoudercoördinator onderzoekt met de ouder welke mogelijkheden er zijn om een eigen vangnet te creëren.

Praktisch

Om steunouder te kunnen worden heb je (en indien van toepassing je partner) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een (online) training van twee dagdelen, boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen.

Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen.

De steunoudercoördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien.

Iets voor jou?

Kijk op www.mensenwerkhogeland.nl/­jeugd/opvoeding of bel naar (0595) 745 090. Mailen kan natuurlijk ook: [email protected].

Steunouder nodig

Duurt de dag soms langer dan je hebben kan? Niet soms, maar iets te vaak? Je bent niet de enige. Kinderen grootbrengen doe je zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen. Misschien ben je geholpen met een steunouder? Iemand in jouw omgeving die jouw kind voor een paar uur per week zou kunnen opvangen.

Wat is een steunouder?

Steunouders geven een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee krijgen ouders ruimte om op adem te komen. Het kan een gezin zijn, een stel maar ook een alleenstaande met ruimte in huis, leven en hart. Een steunouder biedt praktische steun. Je kunt als ouder de zorg voor je kind delen met de steunouder.

Voor een kind kan het fijn zijn om even ergens anders te zijn en nieuwe ervaringen op te doen. Zo groeit je kind veilig en gezond op, met steun in de eigen omgeving.

Meer weten?

Kijk op www.mensenwerkhogeland.nl/­jeugd/opvoeding of bel naar (0595) 745 090.
Mailen kan natuurlijk ook: [email protected].


Geen vraag is te gek!

Soms heb je van die persoonlijke vragen waarvan je niet weet aan wie je die moet stellen. Die vraag stel je aan Kwaitwel!! Kwaitwel geeft antwoord op jouw vragen. Op kwaitwel.nl staat heel veel informatie over heel veel onderwerpen. Volg ons ook op Facebook (facebook.com/Kwaitwel/) of YouTube (youtube.com/user/kwaitweltv).

Hogeland on the move: zomervakantie editie – 8-18 jaar

Voor alle kinderen van 8 – 18 jaar die in de vakantieperiode iets leuks willen doen: check out de activiteiten van Hogeland on the Move!

Week 1: Dansen 18-22 juli (vanaf 13.00)

Maandag: Uithuizen
Woensdag: Bedum
Vrijdag: Winsum

Week 2: Pannatoernooi 25 -29 juli (vanaf 13.00)

Maandag: Zoutkamp
Woensdag: Baflo
Vrijdag: Roodeschool

Week 3: Suppen en Kanoën 1-5 aug (vanaf 13.00)

Maandag: Winsum
Woensdag: Bedum
Vrijdag: Uithuizen

Week 4: Zwemmen 8-12 aug

Diverse zwemactiviteiten

Week 5: Kickboksen 15-19 aug (vanaf 13.00)

Maandag: Zoutkamp
Woensdag: Uithuizermeeden
Vrijdag: Bedum

Week 6: Graffiti 22-26 aug (vanaf 13.00)

Maandag: Uithuizen
Woensdag: Winsum
Vrijdag: Leens

Voor meer info check onze social media kanalen: Insta en Facebook: @hogeland on the move.


Buurtbemiddeling

Iedereen kan te maken krijgen met overlast, onenigheid in de buurt of onenigheid tussen buren. Vaak beginnen irritaties klein. Je ergert je aan het gedrag van je buren door bijvoorbeeld harde muziek, hondengeblaf of een verkeerd geparkeerde auto.

Vaak leidt een gesprek tot een oplossing, maar dat lukt niet altijd. Is de relatie met je buren verslechterd en dreigt dit te escaleren? Schakel dan buurtbemiddeling in. Onze getrainde vrijwillige buurtbemiddelaars helpen je om ruzies op te lossen. Ze luisteren naar jou en ook naar je buren. Ze geven geen oordeel, maar helpen bij het maken van afspraken. Zelf samen een oplossing bedenken vergroot de kans dat beide buren afspraken naar tevredenheid nakomen. Na bemiddeling verbetert het contact tussen buren vaak aanzienlijk.

Belangrijk om te weten: de buurtbemiddelaars hebben geheimhoudingsplicht.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Bel (0595) 745 090 of mail naar [email protected]

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear