In de gemeente het hogeland

_BT Clear

Voorwoord

Iedereen wil mee kunnen doen in de samenleving. Dat doen mensen vaak op hun eigen manier. Door bijvoorbeeld te werken, door naar school te gaan of door actief te zijn in het verenigingsleven. Soms lukt het niet om mee te doen. Omdat er gezondheidsproblemen zijn, zorgen over geld of moeilijke situaties binnen het gezin. In de gemeente Het Hogeland zijn er diverse organisaties die hulp kunnen bieden. In deze Informatiekrant Zorg & Ondersteuning in de gemeente Het Hogeland leer je deze organisaties kennen en vind je informatie over waar je terecht kunt met vragen.

Mensenwerk Hogeland

Een van die organisaties is Mensenwerk Hogeland, een stichting die zich inzet voor alle inwoners van Het Hogeland. Hun medewerkers helpen Hogelanders met het oplossen van hun eigen problemen. Er is hulp en ondersteuning bij verschillende thema’s zoals geld & administratie, buurtbemiddeling en opvoeding. Mensenwerk Hogeland zet in op kortdurende hulp, maar ondersteunt langer waar nodig. Deze dienstverlening kost niets. Vanaf pagina 5 lees je waarbij Mensenwerk Hogeland kan ondersteunen en hoe je met medewerkers in contact komt.

Gezinshuisouder

Verderop in deze Informatiekrant maak je kennis met Dineke en Bert. Dineke en haar man zijn gezinshuisouders voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet meer bij hun eigen ouder(s) kunnen wonen. Het echtpaar doet dit onder begeleiding van zorgorganisatie
’s Heeren Loo. Wat doen gezinshuisouders? Wat betekent het voor je eigen gezin? En hoe kun je zelf een gezinshuisouder worden? Op pagina 13 vind je een uitgebreid interview.

Neem contact op

Heb jij ook een zorgvraag? Loop je tegen problemen aan waar je zelf niet uitkomt? Of heb je gewoon een leuk idee voor je eigen buurt? Twijfel dan niet en neem contact op met een van de zorg- en welzijnsorganisaties uit deze Informatiekrant. Ook wanneer je denkt dat iemand uit jouw omgeving wel wat hulp kan gebruiken. Medewerkers en vrijwilligers staan voor je klaar.

Veel leesplezier gewenst.

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Mensenwerk Hogeland.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Beeld voorpagina: © Peter Russchen

Juli 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear