In de gemeente Assen

_BT Clear

De VoorzieningenWijzer helpt je geld te besparen

Samen met woningcorporatie Actium en Werkplein Drentsche Aa (WPDA) biedt Vaart Welzijn een VoorzieningenWijzer aan. De VoorzieningenWijzer helpt om inzicht te krijgen in op welke kosten je kunt besparen.

De consulent VoorzieningenWijzer neemt samen met jou de VoorzieningenWijzer door. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie wordt gekeken of je gebruik maakt van alle regelingen en voorzieningen en of je kan besparen op bijvoorbeeld je zorgverzekering. Kun je besparen, dan helpen we je met aanvragen. Makkelijk en snel!

Stap 1: Bij jou thuis nemen we de papieren door.
Stap 2: Wij laten zien waar je recht op hebt en of je kan besparen.
Stap 3:  Wij geven advies en helpen je met aanvragen

Meer weten?

De VoorzieningenWijzer is gratis. Wil je meer weten over de VoorzieningenWijzer of een afspraak maken met één van onze medewerkers? Neem dan contact op met het buurtteam in jouw wijk. Wij zijn bereikbaar via de email: [email protected] en het zorg en welzijn nummer
088 - 123 09 99. Eind van dit jaar organiseert Vaart Welzijn extra inloopspreekuren. Hou hiervoor de Facebookpagina van Vaart Welzijn en de buurtteams in de gaten.


Eerste hulp bij geldzaken

Kun je een keer de vaste lasten niet betalen? Stel, de rekeningen lopen op en je kunt niet alles deze maand betalen. Je kiest om wel de huur te betalen maar niet de zorgverzekering. Een maand later moet je misschien weer een keuze maken tussen welke vaste lasten je wel betaalt en welke niet. Daardoor kan het zijn dat je betalingsachterstanden krijgt en dat die iedere maand oplopen.

Het waterbedrijf, energieleverancier, verhuurder of zorgverzekeraar is verplicht bij de gemeente te melden als iemand de rekening niet kan betalen. We willen voorkomen dat de betalingsachterstanden hoger worden en dat er daardoor schulden ontstaan of oplopen. De gemeente neemt dan contact met je op om te kijken hoe we kunnen helpen.

In de gemeente werken verschillende organisaties samen om inwoners te helpen bij geldzaken.

Denk hierbij aan Vaart Welzijn, Werkplein Drentse Aa (WPDA), de GKB en diverse vrijwilligersorganisaties.

Je kunt een afspraak maken voor gratis hulp en advies. We vertellen dan wat we kunnen doen. Neem contact op het team van Zorg & Welzijn via 088 - 123 09 99 of [email protected]. We helpen je graag!

Meer lezen?

Er zijn verschillende websites beschikbaar waarin tips en adviezen worden gegeven over geldzaken, besparen, regelingen etc.

Kijk bijvoorbeeld eens op:
www.nibud.nl
Website van de Rijksoverheid met onder andere een financiële planner.

www.wijzeringeldzaken.nl
Website vanuit de Rijksoverheid met handige tools en rekenhulpen.

www.geldfit.nl
Met een korte, anonieme test kun je zelf bepalen hoe ‘geld fit’ je bent.

www.berekenuwrecht.nl
Om zelf te bekijken op welke voorzieningen je mogelijk recht hebt.

www.PorteRenee.nl
Besparingstips en adviezen.

www.fuckdiestudieschuld.nl
Tips en adviezen om snel je studieschuld of andere lening af te lossen.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear