In de gemeente Assen

_BT Clear

Familymatch

Familymatch brengt overbelaste gezinnen (een vraaggezin), die behoefte hebben aan wat ondersteuning bij de opvoeding, samen met mensen die thuis rust en ruimte hebben (een steungezin). Ondersteuning is er in allerlei vormen. Een gezinslid kan bijvoorbeeld voor een middag bij iemand thuis opgevangen worden om spelletjes te doen.

“Het is een leuke uitdaging”, vertelt Sytze. Hij ondersteunt twee gezinnen door wekelijks twee gezinsleden van 10 en 12 jaar op te vangen. “Na bijna 20 jaar op een middelbare school gewerkt te hebben ben ik nu met pensioen. We zijn verhuisd naar een landelijke omgeving. Hierdoor heb ik ruimte in mijn huis, hoofd en hart om van betekenis te zijn”, aldus Sytze.

Lijkt het je leuk om, net als Sytze, ondersteuning te bieden aan een overbelast gezin? Je hulp is zeer welkom!

Neem voor vragen, aanmelden of meer informatie contact op met [email protected] of bel naar 06 - 511 796 83.

_BT Clear

_BT Clear

Jongeren initiatieven

Meedenken, meepraten en meedoen

In Assen vinden we het belangrijk dat de jeugd kan meedenken, meepraten en vooral meedoen. Dit kan op veel plekken. Denk aan scholen, bedrijven, thuis en in de wijken. Vanuit Vaart Welzijn ondersteunen we zoveel mogelijk kinderen en jongeren. Of het nu gaat om financiële ondersteuning of om kinderen mee te laten doen aan sport of cultuur, of ondersteuning bij gedrag. Heb je als kind, jongere of ouder een goed idee of wil je ergens over meepraten? Neem contact op met Vaart Welzijn. Wij kijken samen wat mogelijk is.

Jongeren Ambassadeurs Assen

Jongeren tussen de 12 en 23 jaar kunnen zich aanmelden voor de Jongeren Ambassadeurs. Als Jongeren Ambassadeur word je af en toe gevraagd om mee te denken over verschillende onderwerpen. Je bepaalt zelf of je het interessant vindt en of je tijd hebt. Heb je interesse om Jongeren Ambassadeur te worden? Stuur een mail naar [email protected].

Mentor4You

Mentor4you is voor jongeren van 11 tot en met 23 jaar. Door de begeleiding van een mentor heb je meer kans om mee te doen in de samenleving. Je wordt 1-op-1 gekoppeld aan een mentor. Mentoren kunnen jongeren ondersteunen die hulp nodig hebben bij hun zoektocht naar volwassenheid. Denk aan een zinvolle vrijetijdsbesteding, school goed afronden, plannen en organiseren, omgaan met agressie of conflicten, weerstand bieden aan groepsdruk en talenten ontdekken.

Zelf mentor worden?

Ben je 18 jaar of ouder en heb je affiniteit met jongeren? Vind je het leuk om anderen te helpen en zelf training en ondersteuning te krijgen?

Dan is mentor zijn wat voor jou. Stuur een mail naar: [email protected] en vraag naar de mogelijkheden.

Een mentor nodig?
Heb je behoefte aan een mentor?
Leg dan contact met Vaart Welzijn. Voor
contactgegevens en meer informatie:
www.vaartwelzijn.nl/opvoeden-en-opgroeien/mentor4you

Opvoeden en opgroeien

Heb je vragen over opvoeden en opgroeien? Spijbelt je kind vaak? Of heeft jouw kind moeite met sociale contacten? Hiervoor kun je ook terecht bij Vaart Welzijn.

Hoe helpen wij jou?
We kijken samen hoe we jou kunnen helpen en geven je praktisch advies. In sommige gevallen helpen wij jou om een andere organisatie in te schakelen die jou verder kan helpen. Daarvoor werken wij samen met andere instanties, zoals huisartsen, gemeente, scholen, kindcentra en zorgaanbieders.

Tip: voor een antwoord op jouw vraag over zwangerschap, opvoeden of opgroeien kun je ook kijken op de website www.opvoeden.nl. Hier vind je betrouwbaar opvoedadvies en tips.

Activiteiten voor kinderen en jongeren met autisme (ASS)

Voor kinderen en jongeren met autisme (ASS) kan contact maken een extra uitdaging zijn. Door contact te hebben met leeftijdsgenoten met ASS, ervaren ze dat ze niet de enige zijn.

In de Hang Out kunnen jongeren tussen de 11 en 17 jaar elkaar ontmoeten, een spelletje doen, gamen of gewoon even iets drinken.

De Break Out is er speciaal voor ouders. Tijdens de bijeenkomsten van Hang Out is daar de mogelijkheid om koffie te drinken en contact te hebben met andere ouders en verzorgers.

Meer weten?

Neem contact op met Naomi de Vos (telefoon: 06 - 200 623 72, via de mail: [email protected]). Op www.vaartwelzijn.nl/agenda vind je meer informatie.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear