5x Stoer buitenspelen

  • Tussen de boomtoppen door lopen bij het Boomkroonpad.
  • Waterdiertjes vangen bij het bezoekerscentrum van Dwingelderveld.
  • Over het water glijden bij DX Adventure Park.
  • Kanoën en een kampvuurtje maken bij In Het Wilde Weg.
  • Reeën spotten met Eko-Tours.
_BT Clear

Dierentuin en attractieparken

Ontmoet je tv-helden of stap in een topattractie

De attractieparken van Drenthe zijn ook gaaf voor kinderen. Of je nu van achtbanen, wilde dieren, kabouters of tv-helden houdt, je komt ze hier allemaal tegen. Bezoek WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en ga op expeditie in de jungle om olifanten of slingerapen te spotten. Bij Plopsa Indoor Coevorden maak je kennis met je tv-helden zoals K3 en Bumba. Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen heeft attracties met namen als ‘Freak Out’, ‘XLR8’ en Wild West Swing’. Klinkt gaaf toch? Durf jij het aan? En in Klimpark Grolloo vind je maar liefst 6 parcoursen, 76 hindernissen en 725 meter kabelbaan. Zei er nog iemand dat hier niks te doen is?!

_BT Clear

Schaapskooien

Daar sta je dan. Tussen de mooie heideschapen. Niet een paar, nee, wel honderd! De herder brengt ze thuis bij de schaapskooi. Samen met de hond die als een dolle om de kudde rent om ze allemaal bij elkaar te houden. Een machtige belevenis, vooral ook voor de kinderen. Kleine lammetjes die rondlopen. Overal beweging en blatende dieren op een plek waar het een moment daarvoor nog zo stil was. Een bezoek aan een schaapskooi zullen ze zich nog heel lang herinneren!

Tip:

Loop de trap op in de grootste schaapskooi van Nederland en kijk naar beneden… Je kijkt je ogen uit! Bij schaapskooi Bargerveen zie je wel 1000 schapen.

Bucketlist:

Slapen in een luxe boomhut

Er is hier zoveel te doen en jouw vakantie vliegt voorbij! Je moet echt nog eens terugkomen om verder te spelen. Wat dacht je ervan om de volgende keer op grote hoogte te slapen in een luxe boomhut?

drenthe.nl/boomhut

Kijk voor meer tips op: drenthe.nl/kinderen

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear