Drenthe, alle ruimte om te genieten

_BT Clear

Deze zomer beseffen we ons nog meer dan anders, hoe belangrijk ruimte is. Waar ruimte aan het begin van de crisis voelde als een verplichting, kunnen we er nu weer voorzichtig van genieten. Stapje voor stapje. En in Drenthe heb je de ruimte. Ruimte om te ontdekken, te ervaren en om eropuit te gaan met je gezin. Tijd voor elkaar en samen nieuwe herinneringen maken.

Ontdek de Oerprovincie van Nederland

Wakker worden in stilte. Ontbijten met uitzicht op een paars landschap met dauw. Klimmen in oerbossen of op ontdekkingstocht in de Drentse wildernis. Laat je meeslepen door indrukwekkende verhalen over de geschiedenis van het gebied. ’s Avonds steek je een kampvuurtje aan en bedenk je wat je morgen gaat doen, want er is nog zoveel te ontdekken. Maar: geen haast!

Oernatuur

Met drie Nationale Parken, nog meer prachtige natuurgebieden én een enorme hoeveelheid aan rust en ruimte kun je hier goed bijtanken. Of je nu van fietsen of van wandelen houdt; je route is in een mum van tijd uitgestippeld. Je komt langs paarse heidevelden, bossen, riviertjes, plassen en zandverstuivingen. Ongetwijfeld kom je oog in oog te staan met Schotse Hooglanders, heideschapen of reeën.

Stoere uitjes

Voor de bikkels onder ons is er ook genoeg te doen. Maak een pittige veldrit op je mountainbike. Spring in een natuurplas omringd met zandstrand. Laat je kinderen heerlijk klimmen & klauteren, hutten bouwen en vies worden in een speel- en klimbos. Ga op expeditie in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen of bezoek een stoer attractiepark. Dat wordt spierpijn!

Oercultuur

De geschiedenis van Drenthe is machtig interessant. Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen. Je kan hier zo 5000 jaar terug in de (oer)tijd. Waan je in de tijd van ijstijden, mammoeten en hunebedden. De Oerprovincie van Nederland komt pas echt tot leven als je de verhalen kent.

Kijk voor meer inspiratie op drenthe.nl.

I.v.m. corona kunnen er wijzigingen plaatsvinden in geplande activiteiten. Ga voorafgaand aan je bezoek naar de website van de betreffende locatie voor een actuele stand van zaken.

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van Marketing Drenthe.

Teksten
Marketing Drenthe
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter

Fotografie
Gijs Versteeg, Jesaja Hizkia, Henri Santing en Karin Broekhuijsen

mei-september 2021

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media of Marketing Drenthe hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media en Marketing Drenthe zijn niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear