5

redenen om in de herfst nog eens terug te komen

In de zomer is het prachtig in Drenthe, maar ben je hier wel eens in de herfst geweest? Ook dan is hier van alles te doen en te beleven. En de natuur zorgt ervoor dat je de provincie letterlijk vanuit hele andere ogen bekijkt. Wij geven je vijf redenen om ook in het najaar eens een bezoekje te brengen aan de Oerprovincie van Nederland.

_BT Clear

1. Wandelen in herfstlandschap

De kleurenpracht, de geur van de herfst en het geluid van de wind door de bladeren. Heerlijk! Wandel door de natuur en laat je verrassen door het landschap. Het lijkt ineens weer een hele andere wereld…

2. Verrassende vakantieparken ontdekken

Ga er lekker samen op uit en geniet op één van de Drentse vakantieparken. Er is altijd wel wat leuks te doen. Zwemmen en paardrijden bijvoorbeeld, maar op veel parken staat ook een animatieteam voor de kinderen klaar. En heel handig: alles is lekker dichtbij.

3. Sterren kijken

In de herfst worden de dagen weer wat korter. Dat betekent dat je ook eerder kan genieten van de fraaie sterrenhemel boven Drenthe. In het Drents-Friese Wold vind je zelfs het donkerste plekje van het Nederlandse vaste land. Zoveel sterren heb je nog nooit gezien!

4. Binnen spelen

Slecht weer? Gelukkig kun je hier ook binnen spelen! Maak een spannende rit in de achtbaan bij Plopsa Indoor Coevorden. Laat de kinderen uitrazen in het overdekte speelparadijs bij Sprookjeshof. Of breng een bezoekje aan één van de musea.

5. Ravotten in de speelbossen

Speelbossen zijn een beleving voor ieder kind. Lekker klimmen en klauteren, via touwbruggen over het water en met laarzen aan door de plassen banjeren. In het najaar moet je niet bang zijn voor een paar modderspetters dus!

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear