Fietsen en wandelen

_BT Clear

Te voet of op de fiets, in Drenthe kun je alle kanten op! Onderweg trekt er allerlei moois aan je voorbij. Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historische plekjes. Avontuurlijk ingesteld? Dan bedwing je de Drentse natuur op je mountainbike.

Wist je dat

Drenthe ruim 2100 km aan fietspad heeft? Hier raak je niet (snel) uitgefietst!

_BT Clear

Ontdek Drenthe op de fiets

Of je nu van lange fietstochten houdt of ‘gewoon’ een stukje wilt fietsen. Hier kan het. Spring na je ontbijt uitgerust op de fiets. Volg een bewegwijzerde route of maak zelf je route met het handige. knooppuntennetwerk. Grote kans dat je route toch een andere wending krijgt want onderweg kom je van alles tegen. Koop groente bij de boer, stop even om de lammetjes te aaien en neem op de terugweg wat bloemen mee voor in het vakantiehuisje. Onderweg zijn er genoeg horecagelegenheden te vinden om jezelf even op te laden. En je e-bike natuurlijk ook!

drenthe.nl/fietsen

_BT Clear

Bedwing de oernatuur op je mountainbike

‘Gewoon’ fietsen niet spannend genoeg? Kies dan een MTB-parcours uit en maak een pittige veldrit. Wees vooral niet bang om vies te worden; je fietst door de bossen, de zandduinen en uiteraard door de modder! Drenthe biedt routes voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers.

drenthe.nl/mtb

Drenthe daagt je uit!

Test je eigen klimkwaliteiten op het fietsparcours van de VAM-berg. Dit is een klimwalhalla voor elke sportieve fietser! De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%.

_BT Clear

Alle ruimte om te wandelen

Ook wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In Drenthe heb je alle ruimte om uren te wandelen. Het ene moment sta je midden in een paarse zee vol heide. Even later wandel je door bossen, langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. Door de vele wandelpaden wijst de weg zich hier vanzelf!

drenthe.nl/wandelen

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear