Drenthe is de stoerste speeltuin van Nederland

Ga terug naar de basis en weg van de hectiek van alledag. Even offline en lekker naar buiten om echte avonturen te beleven. Samen met je gezin nieuwe herinneringen maken en oude herinneringen ophalen. Drenthe is dé plek waar je je weer even kind kan voelen. Het is hier namelijk één grote, stoere speeltuin!

Ga je mee buitenspelen? Duik in zwemplassen; midden in de bossen en omringd met zandstrand. Ontdek de klimbossen; hier heb je alle ruimte om te klauteren, hutten te bouwen, verstoppertje te spelen en met water te spelen. Wat is er nou leuker dan ravotten en vies worden? En wil je graag wandelen met je gezin dan zijn er speciale kinderroutes, waar onderweg veel te doen en te ontdekken is.

_BT Clear

Klimparken en speelbossen

Maak je dag eens anders dan anders. Doe een klimtuigje om, laat jezelf zekeren en klim omhoog, de boom in. Een moment later vlieg je als een ware Tarzan aan een katrol weer naar beneden. Drenthe is een fantastisch klimparadijs. Via touwen en houten slingerpaden loop je tussen de toppen van de bomen door. Maak het mee in één van de klimparken die Drenthe rijk is.

Op zoek naar speelbossen en belevingspaden voor de allerkleinsten? De verschillende belevingspaden en speelbossen in Drenthe zorgen voor nog meer beleving. Hier kan je klimmen over boomstronken, slingeren aan een touw over het water of lopen over een keienpad.

Tip:

Stel zelf je eigen avontuur in Drenthe samen. www.drenthe.nl/jouwavontuur

Zwemplassen

We hebben heel veel zwemplassen in Drenthe. Dat is nog eens heerlijk zwemmen; in een meertje midden in de natuur! In Drenthe hoef je niet ver te zoeken om zo’n mooie zwemplas te vinden. Ben je gek op water en kun je het niet laten een duik te nemen? Neem dan bij elke fiets- of wandeltocht in ieder geval je zwemkleding mee.

Wist je dat

je zelfs in de Drentse musea kunt spelen? Dit is alles behalve saai. Op een leuke en interactieve manier kom je hier van alles te weten.

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear