Opvoeden...

_BT Clear

Aandacht

“Opvoeden van kinderen is zo ongeveer het belangrijkste dat er is. Kinderen van nu zijn de volwassenen van morgen. Als ik denk aan opvoeden, dan denk ik meteen aan ‘aandacht’. Aandacht voor je kind, de tijd nemen, er helemaal zijn voor je kind. In onze wereld is dat best moeilijk. Want er wordt enorm veel gevraagd van ouders. Tel daar de coronaperiode nog eens bovenop, waarin ouders werk, thuisonderwijs en kinderopvang allemaal tegelijk moesten doen. Dan is het niet zo vreemd dat het je als ouders niet altijd lukt om de opvoeding in je eentje te doen. Gelukkig kunnen ouders terecht bij bijvoorbeeld de Jeugdgezondheidszorg Kennemerland (JGZ), het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of de GGD. Onmisbare schakels in de belangrijke taak van het opvoeden van kinderen!”

Aad Schoorl, Wethouder Jeugd gemeente Heemskerk

elk kind is uniek

“Als trotse vader van twee jonge dochters weet ik dat opvoeden hard werken is. Elk kind is uniek, er zit geen gebruiksaanwijzing bij en de juiste of beste opvoeding bestaat niet. Logisch dus dat je, net als ik, soms vragen hebt over opvoeden. Dat kunnen kleine vragen zijn, maar ook zorgen of problemen die er spelen. In alle gevallen staan er professionals voor je klaar om mee te denken, tips te geven of te adviseren. Maak hier tijdig gebruik van, want het voorkomt vaak dat een probleem groter wordt. Ook al geef je je kind nog zoveel liefde en aandacht, soms heb je iemand nodig die jou een gouden tip uit de opvoedkist aanreikt.”

Sebastian Dinjens,
Wethouder Jeugd gemeente Velsen

dichterbij dan je denkt

“De gemeente Beverwijk streeft naar een positief klimaat, waarin de jeugd haar talent kan ontplooien, gezond leeft en opgroeit in een veilige omgeving. Als ouder heb je een belangrijke rol in de opvoeding van kinderen. Je bent immers hun grootste voorbeeld. Je bent niet alleen opvoeder maar ook vraagbaak en gesprekspartner. Ouders en kinderen kunnen van elkaar leren, heb ik als moeder van 3 kinderen geleerd. Opvoeden vandaag de dag kan ook lastig zijn. Als ouder kan je tegen vragen of problemen aanlopen waar je zelf niet uitkomt en graag hulp bij zou willen. Weet dat hulp dichterbij is dan je denkt, dus aarzel niet en stel je vraag.”

Hanneke Niele,
Wethouder Jeugd
gemeente Beverwijk

_BT Clear

Van 5 tot en met 11 oktober is het de Week van de Opvoeding. Speciaal voor deze week valt de informatiekrant ‘Samen (op)groeien’ bij je op de deurmat.
Wij wensen je veel leesplezier!


_BT Clear

_BT Clear