In de ruim negentigduizend hectare water die Flevoland rijk is, vind je afwisselende vaargebieden met fraaie aanlegplaatsen, gevarieerde jachthavens en vele mogelijkheden voor diverse watersporten. Om je uit te leven, uit te waaien of om heerlijk kabbelend tot rust te komen.

_BT Clear

Grootste meer van Nederland met prachtige vergezichten

Aan de noordwestkant van Flevoland vind je het grootste meer van Nederland; het IJsselmeer. Het is 1.100 vierkante kilometer groot en vormt samen met het daaronder gelegen Markermeer een populair en uitdagend vaargebied voor de geoefende watersporter. Het Randmerengebied aan de oostzijde van Flevoland is de grootste in haar soort als je het hebt over ononderbroken vaargebieden in ons land. Het gebied loopt vanaf het Ketelmeer via het Veluwemeer naar het Eem- en Gooimeer en vormt een unieke verbinding tussen het nieuwe en oude land. Het is de perfecte locatie om in rustiger water te varen en de bijzondere contrasten aan je voorbij te laten glijden.


huur een boot
of jacht in elk formaat

Heb je zelf geen boot maar wil je wel op zeilvakantie of gewoon een dagje varen of zeilen in Flevoland? Aan de randmeren, het IJsselmeer en het Markermeer vind je verschillende verhuurbedrijven voor het huren van een zeilboot, kajuitjacht, catamaran, platbodem, valk, motorboot, kruiser of sloep. Stippel je route uit en ontdek de rust en vrijheid van de Flevolandse vaargebieden.

Wist je dat Almere Duin het grootste catamaranstrand van Europa is?

volop watersporten in flevoland

In Flevoland kun je qua watersport alle kanten op. Je kunt je beter afvragen welke watersport je eigenlijk niet kunt doen op de Flevolandse meren. Ontdek je wakeboardskills achter een super snelle speedboot op het Veluwemeer of aan een kabelbaan bij Cablepark Almere. Of ga met een groep vrienden of familie banaanvaren. Lachen! Wat ook te gek is om te doen: met volle kracht vooruit over het Marker- en IJsselmeer in een RIB. Zwemvest aan, riemen vast en je vliegt echt over het water. Vanaf de speedboot word je losgelaten met je parachute en na enkele seconden hang je alleen of met z’n tweeën een paar honderd meter hoog boven het Veluwemeer. Fantastisch! En stand up paddle surfen al eens geprobeerd? Pak een plank en doe een workout in Almere of Zeewolde. Windsurfen is ook weer helemaal terug van weggeweest en kan op vele plekken op de randmeren.


op een onbewoond eiland

Meer eens aan bij één van de onbewoonde eilandjes in de randmeren voor een overnachting.

Kijk voor meer informatie over watersport en verhuuradressen in Flevoland op ookflevoland.nl/water. Bekijk ook de overzichtskaart op pagina 16—17.

_BT Clear