Eén van de meest bijzondere bossen van Flevoland is het veelzijdige Horsterwold. Dit is namelijk het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa! Je wandelt er tussen torenhoge populieren, varens, mossen en slingerplanten.

Als je doorloopt naar het hart van het Horsterwold kom je uit in de Stille Kern. Het is een duizend hectare groot stiltegebied waar je vrij mag rondstruinen. Je hoort er hooguit het grazen van paarden of koeien en zingende vogels; het benadrukt die stilte alleen maar. Genieten!

De Stille Kern is te bereiken vanaf de parkeerplaats aan de Flediteweg in Zeewolde

_BT Clear

Wist je dat er in Dronten leuke fiets-tulpenroutes zijn en dat de langste tulpenroute van de wereld in de Noordoostpolder ligt?

Met ruim 2000 hectare aan bollenvelden is Flevoland het grootste bloembollengebied van Nederland. De meeste tulpenvelden kom je tegen in de Noordoostpolder, maar ook in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland vind je vele bloembollenvelden. In het voorjaar staan deze velden volop in bloei; geel, rood, oranje, roze. Een lust voor het oog! Bezoeken? Ookflevoland.nl/tulpen

Waterloopbos marknesse

Bewonder de unieke combinatie van natuur en techniek. Verborgen in het bos liggen de schaalmodellen van grote waterwerken. De Deltawerken zijn hier bijvoorbeeld ontworpen, maar ook de havens van Rotterdam, Lagos, IJmuiden, Istanbul en Bangkok. Het Waterloopkundig Laboratorium deed jarenlang onderzoek in het Waterloopbos en bootste met water, stuwen, dammen en golfslagmachines de werkelijkheid na. Ontdek dit bijzondere bos tijdens een excursie met een waterbouwkundige gids of maak zelf een wandeling langs de modellen. Bezoekerscentrum Waterloopbos, Voorsterweg 36, 8316 PT, Marknesse

Kijk voor alle natuurgebieden van Flevoland op de overzichtskaart op pagina 16—17 of op
ookflevoland.nl/natuur

_BT Clear