_BT Clear

Stranden

De stranden aan de meren in Flevoland zijn ideaal voor onbekommerde strandpret. Ze zijn overzichtelijk en er is volop keus. Je staat bovendien niet uren in de file voordat je er bent. De meren zijn daarnaast in het begin vaak ondiep en in de zomer zijn er speciale afzettingen voor de allerkleinsten. Natuurlijk is er altijd een terrasje in de buurt voor een versnapering. Heerlijk!


_BT Clear

Almeerderstrand

Het Almeerderstrand is een ruim opgezet strand met zand en gras aan het IJmeer. Er is een strandpaviljoen en restaurant met terras. Het meest noordelijke deel van het Almeerderstrand in Almere Poort heet Strandbad Duin. Dit is geheel opnieuw ingericht voor recreatie. Op
het zand en aan de oevers vind je heerlijke vlonders en banken om op te zitten. Kinderen kunnen zich vermaken met het pontje, de palenroute door het riet, super mikado en het waterspeeltoestel. Alles is gemaakt van oud hout. Gewoon super chill!

Marina Haven strand Lelystad

Ten noorden van Bataviastad ligt het Marina strandje Lelystad. Dit ruime zandstrand met kleine struikpartijen biedt voor iedereen een ‘eigen’ plekje. Het water wordt middels kleine dijkjes afgeschermd van het open water en bestaat uit een diep gedeelte en een afgeschermd ondiep gedeelte voor de kleintjes. Ideaal voor het hele gezin.

Heb je een hond? Ga dan naar het Erkemederstrand, want hier mag je hond vrij rondlopen.

Wist je dat Zeewolde een eiland in de vorm van een tulp voor haar kust heeft waarop binnenkort ook heerlijk gerecreëerd kan worden?

duinen in de polder? jazeker! Netl in de Noordoostpoler en Duin bij Almere Poort hebben nieuwe duinen... om vanaf te rollen of te rennen.

Het Atol Zeewolde

Het Atol, bij het jongerenstrand, is een besloten zwemlocatie aan het strand in het Wolderwijd. Het bestaat uit een verdiept gedeelte om te kunnen duiken, een zwemplateau om in en uit het water te komen en om te loungen aan het water. Een rotsachtig rif schermt de zwemlocatie af van het open water.

De kust van de Randmeren

In het oosten van Flevoland liggen de randmeren met prachtige stranden. Zo is de Bremerbaai bij Biddinghuizen een nieuw gebied dat bestaat uit een pier met een aanlegsteiger, een speeleiland, zwemgelegenheid en een uitkijktoren. In tegenstelling tot veel andere stranden in de randmeren, is het water hier uitgediept tot 1.80 meter diep. Lekker zwemmen! Naast de vele stranden wordt de kust, de Flevoboulevard, ook wel de grootste buitenspeeltuin van Nederland genoemd met haar attracties, outdoorcentra, speelbossen en stranden.

Meer info en adressen:
ookflevoland.nl/stranden

Zwembaden

Spectaculaire glijbanen, duikplanken, stroomversnellingen, peuterbaden en discozwemmen. Zwem je fit in één van de zwembaden in Flevoland.

Zwembad Aquamundo De Eemhof
Slingerweg 1 3896 LD Zeewolde

Vrijetijdscentrum De Vrijbuiter
Globeplein 1, 1334 NA Almere

Sportcentrum De Koploper
Badweg 21, 8223 PA Lelystad

Zwembad ’t Bun
Staartweg 30, 8321 NB Urk

Zwembad Bosbad
Boslaan 30, 8302 Emmeloord

Zwembad Overboord
Educalaan 30, 8251 CC Dronten

Meer info en adressen:
ookflevoland.nl/zwembaden

_BT Clear