_BT Clear

Werk en inkomen in Zutphen

In Zutphen willen we dat iedereen mee kan doen. Het liefst met een betaalde baan. En we zijn er voor de mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben om de stap naar de arbeidsmarkt te maken. U vindt deze hulp in 2018 bij Het Plein.

Het Plein is niet alleen de plek waar u terecht kunt met vragen over werk. U vraagt ook uw uitkering aan bij Het Plein wanneer u (tijdelijk) geen of te weinig inkomen hebt. Ook kunt u er terecht wanneer u zich zorgen maakt over uw schulden of andere financiële problemen hebt. Hebt u een laag inkomen? De medewerkers van Het Plein kijken graag met u mee voor welke regelingen van de gemeente Zutphen u in aanmerking komt. Zo vindt u alles rondom werk, inkomen en geldzorgen onder één dak.

In Zutphen verandert er veel op het gebied van werk, inkomen en begeleiding. In 2018 blijft de dienstverlening zoals u dat gewend bent.


Extra geld voor mensen met een laag inkomen

De gemeente maakte een filmpje over alle regelingen voor mensen met een laag inkomen. Hierin kunt u zien waarvoor u extra geld kunt krijgen. Ga naar het YouTube kanaal van de gemeente Zutphen of kijk op www.hetplein.nl.

Uw route naar werk

Niet iedereen vindt gemakkelijk een baan. Misschien bent u lange tijd uit het arbeidsproces, heeft u geen passende opleiding of ontbreekt het u aan werkervaring? Het Plein helpt u verder.

Het Plein werkt samen met lokale ondernemers waar u werkervaring op kunt doen. We brengen u in contact met betrokken ondernemers die u graag een kans willen geven. Soms is het zelfs mogelijk om een aanvullende opleiding te doen.

Heeft u wel de j uiste opleiding en ervaring, maar lukt het u toch niet om werk te vinden? Het Plein u helpen door sollicitatie trainingen en door u in contact te brengen met ons netwerk. Ook als u geen uitkering hebt!

In Zutphen doet iedereen mee. Ook de mensen die minder of geen mogelijkheden hebben om betaald aan de slag te gaan. Voor die groep heeft Het Plein meedoenplekken en een activeringsprogramma. Hiermee krijgen mensen begeleiding naar een actieve plek in de samenleving. Vanuit die persoonlijke groei volgt mogelijk de stap naar betaald werk in beeld. Kunt u wel werken maar heeft u een aangepaste omgeving nodig om uw werk te kunnen doen? Vraag dan de indicatie beschut werk aan. Via de website www.beschutaandebak.nl vindt u meer informatie over beschut werk en over het aanvragen van de indicatie. Samen met u zoeken we naar een passende werkplek.

Maatwerk

Iedereen is anders. Daarom is uw route naar werk altijd maatwerk. De mensen van Het Plein zijn er om samen met u uw route te bepalen zodat u mee kunt doen in Zutphen.


BEREKEN UW RECHT BIJ LAAG INKOMEN

De gemeente Zutphen kent verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. ‘Bereken uw Recht’ laat zien van welke regelingen ú gebruik kunt maken.

Hoe werkt het?

Ga naar www.hetpleinzutphen.nl. Klik op ‘Bereken uw recht’ en vul de vragenlijst in. Houd de gegevens over uw inkomen en uw banksaldo bij de hand. Dan kost het invullen u niet meer dan tien minuten. U ziet na afloop welke gemeentel ijke regelingen u kunt aanvragen. Log in met DigiD om direct de aanvraag te versturen.

Bereken uw recht geeft een indicatie

‘Bereken uw Recht’ geeft een indicatie van uw rechten en is niet bindend. Uw aanvraag wordt beoordeeld door een medewerker van Het Plein.

_BT Clear

_BT Clear