Veranderende woonwensen

Wanneer u ouder wordt kunnen uw woonwensen veranderen. Misschien wilt u kleiner wonen, gaan huren of het huis waarin u nu woont juist toekomstbestendig maken? En hoe zit het met de eventuele overwaarde van uw huis? Het is verstandig om u, vóór u op huizenjacht gaat, te verdiepen in wat er financieel mogelijk is.

_BT Clear

Als u overwaarde heeft, kunt u deze vrijmaken en bijvoorbeeld als aanvulling op uw pensioen gebruiken. Maar hoe doet u dat eigenlijk? De meest voor de hand liggende manier om overwaarde vrij te maken, is door uw huis te verkopen en voor een huurhuis of goedkoper koophuis te kiezen.

Wilt u liever blijven wonen maar is die aanvulling op uw pensioen erg welkom? Kom dan langs in onze winkel. We kijken graag samen met u wat mogelijk is en wat het beste bij u past.

Toekomstbestendig

Wil u het liefst zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen, ook als u een dagje ouder wordt? Denk dan op tijd na over de toekomstbestendigheid van uw huis. Zet de kosten op een rijtje en kijk of u met wat aanpassingen lang op uw vertrouwde plek kunt blijven. Afhankelijk van uw situatie kunt u overwegen om hiervoor uw overwaarde vrij te maken door uw hypotheek te verhogen. Met deze overwaarde kun u verbouwen en zo ook in uw vertrouwde omgeving blijven wonen.

Goed nieuws voor senioren die willen verhuizen

Veel ouderen met een koopwoning verhuizen niet, omdat ze geen nieuwe hypotheek kunnen krijgen. Herkent u uzelf hierin? Dan is er goed nieuws: vanaf juni 2018 zijn de voorwaarden van hypotheken verruimd. Dus bent u ouder dan 57 en wilt u graag een ander huis kopen? Wij nodigen u uit voor een gratis oriëntatiegesprek. Komt u langs of bel 030 633 30 00 voor het maken van een afspraak.

Team SNS Zutphen.

_BT Clear

Doemee-award

Samen sterk voor een inclusieve samenleving

Eind 2018 wordt de Doemee-award uitgereikt. Dit is een prijs voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief inzet  voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Tot 1 oktober 2018 kunnen initiatieven genomineerd worden.

_BT Clear

“MEE gelooft in de kracht van het collectief”, vertelt bestuurder Simone van Ruth. “Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burg erinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium”, aldus Van Ruth.

Nomineren www.doemee-award.nl

Kent u een lokaal initiatief in de regio Oost-Gelderland of Twente dat bijdraagt aan een inclusieve samenleving? Nomineer dan voor 1 oktober via www.doemee-award.nl.

_BT Clear

_BT Clear