Douchen, heerlijk! Totdat u valt…

1 op de 3 senioren valt minstens één keer per jaar. Dat komt neer op zo’n 230.000 mensen. Daarvan belanden zo’n 89.000 mensen op de eerste hulp. Bijna de helft van deze valincidenten gebeurt in en om huis. In de badkamer bijvoorbeeld. Gladde vloeren als gevolg van vochtigheid in de badkamer zijn hoofdoorzaak nummer één, maar gelukkig makkelijk te voorkomen.

_BT Clear

Er zijn een aantal factoren die de kans dat u valt groter maken naarmate u ouder wordt. Zoals verminderd reactievermogen, spierkracht, of afnemend zicht. Hier krijgen we nu eenmaal mee te maken, maar we kunnen gelukkig zelf ook wat doen! Zorg bijv oorbeeld voor een veilig thuis door losliggende kleedjes, dorpels en andere obstakels te verwijderen, snoeren weg te werken, of een tweede trapleuning te laten plaatsen. En heeft u weleens aan een antislip behandeling van uw badkamervloer gedacht? Anneke van Zanden vertelt over haar badkamerprobleem.

Anneke: “Vooral na het douchen was onze tegelvloer erg glad. Je schuifelt dan wat door de badkamer en dat gaf mij elke keer weer een angstig gevoel. Wij namen na een workshop bij het Zlimthuis Beleefhuis contact op met Zlimthuis expert Martijn om ons te helpen. Wij kregen gelijk een demonstratie van de meest eenvoudige oplossing: een behandelspray voor de tegels die we zelf kunnen opbrengen. Ik dacht eerst nog wel wat kritisch; dat kan de oplossing toch niet zijn?”

De expert bij uw thuis

Uiteindelijk besloten Anneke en haar man om het klusje uit te besteden en een professionele vloerbehandeling uit te laten voeren door Zlimthuis. “Het ging zo vlot! Het aanbrengen van de antislip behandeling was zo gedaan, je kan na een paar minuten alweer in de badkamer.”

Na een paar maanden is Anneke nog steeds erg tevreden. “Wat een fijn gevoel om te douchen op een veilige, niet gladde vloer. Het lukt mij zelfs om staand mijn voeten af te drogen zonder heen en weer te glibberen. Vóór de vloerbehandeling deed ik dat al zittend op de wc.”Voorkom ook problemen voortijdig en zorg dat uw thuis veilig is. Zlimthuis heeft voor praktisch elke situatie een passende oplossing. U kunt vrijblijvend een thuisscan aanvragen of kom gerust eens langs in het Beleefhuis. Bellen voor vrijblijvend advies is uiteraard ook mogelijk.

Het Beleefhuis

IJsselkade 17, Doetinchem (‘t Brewinc gebouw – 2de verdieping) Tel. 0314 357 005. Website www.zlimthuis.nl

Open:

Van maandag t/m vrijdag 09:00 uur – 12:00 uur of op afspraak.

_BT Clear


_BT Clear