Dementie… U staat er niet alleen voor

_BT Clear

Zorgen voor iemand met dementie overkomt u. Dementie is ingrijpend voor iedereen die er mee te maken heeft. Er is sprake van veranderingen, verlies en bezorgdheid, ook omdat het niet duidelijk is hoe het zich verder ontwikkelt.

Persoonlijke casemanager

Als er sprake is van (beginnende) dementie, dan is het fijn dat u als familie weet dat alles goed wordt geregeld. Dat de noodzakelijke zorg goed is en past bij de persoon met dementie en bij u. Woont u in de regio Zutphen, dan kunt u een beroep doen op ervaren professionals, de casemanagers, van het Dementienetwerk (www.dementienetwerk.nl).

De casemanager komt bij u thuis en staat u met raad en daad bij. U kunt alles bespreken: praktische problemen waar u in uw dagelijkse leven tegenaan loopt, uw zorgen over de toekomst, wanneer u professionele persoonlijke verzorging en/of dagbesteding aan kunt vragen en hoe u zich als mantelzorger staande houdt en eigen tijd creëert. De casemanager luistert naar u, geeft waar mogelijk antwoorden of tips en zorgt er vooral voor dat u en uw partner of familielid met dementie de juiste hulp of zorg krijgt. De aan u toegewezen casemanager is uw vaste contactpersoon en hij/zij staat onderhoudt de contacten met iedereen die bij de zorg betrokken is.

Informatie

Wilt u uw zorgen en vragen over geheugenproblemen en dementie voorleggen aan een casemanager van het Dementienetwerk? Neemt dan gerust contact op:

Dementienetwerk
p/a De Lunette Sutfene
Coehoornsingel 3, Zutphen
0575 – 59 44 44
[email protected]

Vergeetachtigheid en het ‘niet pluis’ gevoel

“Zaterdag is mijn man met onze kleinzoon Mark naar een voetbal-wedstrijd geweest. Maandag belde Mark om opa nogmaals te bedanken voor dit uitje. Het was een verward gesprek, want mijn man herinnerde zich niets meer van het uitje. Ik schrok! Hij vergeet wel eens meer dingen, maar zoiets leuks vergeten, heb ik niet eerder gemerkt. Nu ik erover nadenk ging het kopen van de kaartjes ook moeilijk. Het leek of hij niet meer wist hoe hij dat altijd deed.”

Handige websites

www.dementienetwerk.nl van Dementie-netwerk Zutphen e.o.
www.dementie.nl van Alzheimer Nederland
www.alzheimer-nederland.nl/alzheimercafe voor ontmoetingsmomenten met andere mantelzorgers

_BT Clear

Meer bieden dan alleen zorg

_BT Clear

Wijkontmoetingscentra Sutfene:

Kom bij ons binnen
Naast zorg dichtbij, dragen wij ook graag bij aan de saamhorigheid in de wijk. In onze locaties worden dagelijks verschillende activiteiten voor senioren georganiseerd: muzikale optredens, toneelvoorstellingen, creatieve workshops, samen eten, bingo en beweeggroepen. Iedereen is welkom! Op de activiteitenkalenders op onze website en op facebook vindt u alle evenementen. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Onze wijkontmoetingscentra in Zutphen zijn in De Lunette, St. Elisabeth en Het Bornhof.

Samen Eten is gezelliger

Heeft u niet altijd zin om voor uzelf te koken en vervolgens alleen op te eten? Wellicht is dan af en toe Samen eten met andere senioren een goed idee. In Het Bornhof en in St. Elisabeth in Zutphen kun u regelmatig tegen betaling aanschuiven.

Kunstexpositie ‘Transparant en Helder’ in De Lunette

Heeft u al een kijkje genomen op onze kunstexpositie ‘Transparant en Helder’ in De Lunette in Zutphen. Glaskunstenaar Gera Buter uit Eerbeek en fotograaf Geert de Groot uit Almen zijn de exposanten van deze kosteloos toegankelijk kunstexpositie. De expositie loopt tot vrijdag 12 oktober 2018.

Mantelzorgcafé

Wekelijks staan op donderdag van 13.30 tot 16.30 uur de deuren van café De Buren in De Lunette in Zutphen open voor mantelzorgers. Iedereen die praktisch en/of emotioneel betrokken is bij de zorg van een bewoner of een cliënt van Sutfene is van harte welkom. Onder het genot van een kop koffie/thee kunt u in gesprek (en vragen stellen) gaan met andere mantelzorgers en met de coördinatoren activiteiten & welzijn.

Onze Brasserie: een kopje koffie, een heerlijk lunch of high tea

In De Lunette zit ook ons unieke restaurantcafé Brasserie. Hier werken mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Bij ons krijgen zij de kans om zich via een leer-werkplek in de horeca te ontwikkelen. U kunt in de Brasserie terecht voor koffie met gebak, de lunch, een warme maaltijd en een prachtige overheerlijke high tea.

Meer informatie

Op www.sutfene.nl vindt u maandelijks de activiteitenkalenders per locatie, waarin de activiteiten en evenementen staan. Op onze facebookpagina www.facebook.com/sutfene worden ook de evenementen gedeeld. Voor telefonische infor matie kunt u bellen met 0575 – 59 44 44.

_BT Clear

_BT Clear