GRIP KRIJGEN OP UW LEVEN

Heeft u moeite om grip te krijgen op uw leven? De thuisbegeleiding ondersteunt u om de draad weer op te pakken.

Het kan iedereen overkomen: door psychische, sociale of andere omstandigheden is ondersteuning in de thuis-situatie nodig. Bijvoorbeeld als de zorg voor uw partner u te veel wordt, de opvoeding van de kinderen moeilijk loopt of wanneer de rekeningen zich opstapelen en u niet weet hoe u de boodschappen moet betalen. De thuisbegeleiding van Carintreggeland biedt dan uitkomst.

De thuisbegeleiding ondersteunt

Vaak is er sprake van meerdere problemen en stapelen moeilijkheden op. Samen met de cliënt pakt de thuisbegeleiding de problemen aan.
• Organiseren van het huishouden
• Opvoeden van de kinderen
• Opbouwen van een dag- en weekritme
• Orde aanbrengen en houden in financiën/administratie
• Leggen of herstellen van sociale contacten
• Grip krijgen op het leven na een ingrijpende gebeurtenis
• Vinden van passende dagbesteding
• Vervangende) mantelzorg

Aanmelden

Om gebruik te maken van de thuisbegeleiding heeft u een beschikking nodig. Die vraagt u aan via de gemeente. U betaalt een eigen bijdrage voor de thuisbegeleiding.

Kijk voor meer informatie over thuisbegeleiding bij Carintreggeland op www.carintreggeland.nl

 


Woonzorglocatie Slangenbeek BIEDT WONEN MÉT ZORG DICHTBIJ

Wonen met thuiszorg heel dichtbij. Dat is mogelijk bij Thuisgenoten. Deze Twentse zorginstelling heeft sinds december een flinke uitbreiding van het aantal appartementen waar mensen terecht kunnen als thuis wonen niet meer gaat, maar een verpleeghuis nog een stap te ver is.

Eén van de nieuwe woonzorgcentra is gebouwd in de wijk Slangenbeek in Hengelo en afgelopen december van start gegaan. Het gebouw heeft 26 appartementen (±50 m2), elk met uitzicht op de vijver, en is centraal gelegen bij het winkelcentrum en het medisch centrum. De appartementen worden verhuurd mét thuiszorg, wat inhoudt dat in het gebouw dag en nacht een medewerker van Thuisgenoten aanwezig is die direct hulp kan bieden als dat nodig is. De (toekomstige) bewoners moeten wel een zorgindicatie hebben.

‘Er is behoefte aan wonen met zorg’, zegt Heleen Moolhuijzen van Thuisgenoten. ‘Door alle wetswijzigingen en veranderingen in de zorg is een gat ontstaan in de zorg voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar die nog ‘te goed’ zijn voor een verpleeghuis. De huisvesting die wij bieden, kan een oplossing zijn voor deze groep. Mensen huren een woning bij ons en nemen daarnaast thuiszorg af. De thuiszorg zit dan net even iets dichterbij.’

In het woonzorgcentrum in Slangenbeek zijn ook een aantal kamers beschikbaar voor mensen die gedurende een korte periode niet thuis kunnen wonen, omdat ze tijdelijk extra hulp nodig hebben. Zo’n situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen bij herstel na een ziekenhuisopname. Alle woningen bestaan uit een woon- en een slaapgedeelte. In het woongedeelte zit een keukenblok inclusief een wasmachineaansluiting. Grenzend aan het slaapvertrek is een ruime badkamer. Het gebouw is voorzien van een tweetal grote recreatieruimtes, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, en een ruim gezamenlijk terras.

Thuisgenoten is een snel groeiende zorginstelling die verschillende vormen van zorg levert in alle Twentse gemeenten. Thuisgenoten heeft naast het Slangenbeek, woonzorglocaties in Vroomshoop en Wierden. Medio 2018 wordt woonzorgcentrum ‘t Iemenschoer in Haaksbergen geopend.

Mocht u interesse hebben in één van de woonzorgappartementen, dan kunt u contact opnemen met Heleen Moolhuijzen van Thuisgenoten. Tel. 088-0881530. Meer informatie is te vinden op www.thuisgenoten.nl

 


 
_BT Clear
_BT Clear