SPELEN, LEREN EN ONTDEKKEN
WAAR JIJ GOED IN BENT

Kinderen leren veel terwijl ze spelen. Dat ze soms hun zin niet krijgen, bijvoorbeeld. Dat ze naar elkaar moeten luisteren om het leuk te maken (en houden). Hoe ze moet klimmen zonder te vallen. Of hoe ze bijvoorbeeld een ruzie oplossen.

Ook voor jongeren is speelsheid nog steeds belangrijk. Dingen uitproberen, ontdekken waar je goed in bent. Nieuwe mensen leren kennen. En misschien wel vrienden maken voor het leven. Maar contact (maken) met andere kinderen of jongeren kan ook moeilijk zijn. Niet iedereen ontmoet zomaar vrienden en vriendinnen. Voor sommigen is dat extra moeilijk. Bijvoorbeeld door een (taal)achterstand, een beperking of problemen thuis. Voor deze jonge mensen organiseren wij activiteiten. Leuke, spannende en uitdagende dingen om te doen. Samen met anderen van ongeveer dezelfde leeftijd.

SAM voor 8 - 16 jaar

Gerrie de Schiffart, Sociaal Activerings Makelaar (SAM) vertelt: “Elke woensdag na school komt een groep kinderen en jongeren bij ons, voor een leuke middag. Ze worden begeleid door een Jeugdzorg professional en een vrijwilliger. Tot nu toe hebben we drie activiteiten:

• Het bos in, hutten bouwen, jachtseizoen spelen en survivallen.
• Naar de boerderij, dieren verzorgen en alles over ze leren.
• Naar de manege, paarden verzorgen, knuffelen en leren paardrijden.

We houden rekening met dingen die iemand niet kan. Sommige deelnemers hebben bijvoorbeeld autisme, ADHD, of zijn gepest en daardoor onzeker. Onze medewerkers en vrijwilligers weten heel goed hoe ze daarmee om moeten gaan. Kinderen (of hun ouders) kunnen het ook aangeven als ze graag iets anders willen doen. Wij proberen daar dan rekening mee te houden. Het gaat erom dat ieder kind zich al spelend kan ontwikkelen.”

Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats in Hengelo. Meer weten of een afspraak maken? Bel of mail dan met Gerrie de Schiffart: 06 2841 3699 / [email protected].

Skillz voor 10 - 23 jaar

Word jij een geweldige DJ, professioneel basketballer of achtergronddanser? Je weet pas waar je goed in bent, als je het probeert. En dingen proberen, dat kan bij Skillz.

Een keer op het podium staan in Metropool bijvoorbeeld. Of leren hoe je een piece zet. Of gewoon een middagje gamen. Je kunt les/begeleiding krijgen van onze vrijwilligers; dat zijn mensen met ervaring. Dus als je wilt rappen, dan leer je dat van een hiphopper. En wil je jammen op een gitaar of op de drums, dan doe je dat met muzikanten.

Skillz biedt al veel.

Kijk maar op skillz-jongerenwerk.nl/activiteiten, maar er kan altijd wat nieuws bij. Is er iets wat jij wilt proberen? Laat het ons weten, je bent welkom! Op onze website vind je ons telefoonnummer, Facebook en Instagram.

Ben je jong? Dan moet je bij ons zijn

Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of wat je vraag is. Je kunt bij ons terecht als je leuke dingen wilt doen, maar je even niet weet hoe. Als je het moeilijk hebt. Een paar voorbeelden van waar we kinderen/jongeren al mee hebben geholpen:

• Willen sporten, maar niet weten hoe je dat kunt regelen (of wat het kost).
• Geldzorgen en/of schulden hebben en er thuis niet over durven praten.
• Anderen ontmoeten en leuke dingen doen (zoals SAM en Skillz).
• Iemand zoeken om te praten over de scheiding van je ouders of problemen thuis.
• Nieuw zijn in Nederland, terwijl je de taal niet spreekt. Wij maken jonge migranten wegwijs in Hengelo en de Nederlandse manier van leven.’

Samen werken we aan dingen waar jij blij van wordt!

Ook voor ouders

Kinderen/jongeren bepalen zelf of ze thuis willen vertellen over onze ondersteuning. Wij bieden een plek waar uw kind zichzelf kan zijn. We gaan geen dingen bij u melden. Dat doen we alleen als het écht nodig is, omdat we ons zorgen maken.

Ook als ouder kunt u bij ons terecht met uw eigen vragen. Opvoeden wordt niet voor niets de moeilijkste baan ter wereld genoemd. Daar kan iedereen weleens hulp bij gebruiken. We staan klaar om mee te denken en u verder te helpen. Met een team van professionals op allerlei gebieden. Zoals LVB, autisme spectrum stoornissen en radicalisering. Maar ook ‘gewoon’ als u wat hulp kunt gebruiken omdat uw kind slecht luistert of spijbelt bijvoorbeeld.

Contact
Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Wijkracht, 088 - 945 57 22. We staan klaar voor u en voor uw kind(eren). U kunt ook contact opnemen met het Zorgloket van de gemeente Hengelo, telefoonnummer 074 - 245 91 31. 
_BT Clear
_BT Clear