Een steuntje in de rug als het moeilijk is

Kunt u ook weleens hulp gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u dagelijks voor een familielid zorgt, omdat u nieuwe mensen wilt leren kennen? Of omdat u niet alles meer zelf kunt? Het kan zo maar tegen zitten. In een relatie, met de kinderen, de zorg voor anderen of financieel. In deze krant leest u waar u dan terecht kunt. Er zijn veel vrijwilligers en professionals in Hengelo die met plezier voor anderen klaarstaan om u de weg te wijzen, te helpen en ervoor te zorgen dat u weer verder kunt.

Bel of mail uw wijkteam

In deze krant vindt u veel informatie en antwoorden. Heeft u toch een andere vraag? Neem dan contact op met het wijkteam in uw buurt. Wat u ook zoekt: we helpen u graag verder. Hengelo heeft voor elk stadsdeel een wijkteam. Mail of bel met uw vraag:

Stadsdeel Noord

Voor bewoners van de wijken: Slangenbeek, Hasseler Es, de Sterrentuin, de Elsbeek, de Noork, Klein Driene en ’t Rot. Loop bij ons binnen (Deldenerstraat 20), mail naar [email protected] of bel ons via 088 - 945 57 22.

Stadsdeel Midden

Voor bewoners van de wijken: ’t Wilbert, Harmsveld-Tichelwerk, Hengelose Es, Timmersveld, Timmersweide, Medaillon, Old Ruitenborgh, Hunenborg, Weidedorp, Woolder Es, Woolde, Dichtersbuurt en Binnenstad. Loop bij ons binnen (Deldenerstraat 20), mail naar of bel ons via 088 - 945 57 22.

Stadsdeel Zuid

Voor bewoners van de wijken: Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek en Veldwijk. Loop bij ons binnen (Deldenerstraat 20), mail naar of bel ons via 088 - 945 57 22.

Zorgloket Hengelo

U kunt ook contact opnemen met het Zorgloket van de gemeente Hengelo. Wijkracht en het Zorgloket werken nauw samen. Het Zorgloket is bereikbaar via telefoonnummer 074 - 245 91 31.

Geluk

Persoonlijk contact, met mensen die echt een verschil maken. Die klaar staan voor u, of voor iemand in uw omgeving. Dat is geruststellend. Zo maken we Hengelo met elkaar een beetje gelukkiger. De wijkteams zijn er voor mensen van alle leeftijden en achtergronden met als doel tijdelijk helpen, zodat u daarna zelf verder kunt. Misschien heeft u zelf geen hulp nodig, maar wilt u wel graag anderen helpen? Word dan vrijwilliger! In deze krant leest u hoe dat kan.

Vrijwilligers maken het verschil
Het verhaal van Fred Oedekerk

5

Nieuwe Nederlanders goed op weg helpen
Wilt u (beter) Nederlands leren?

7

Spelen, leren en ontdekken waar jij goed in bent

9

Zelfstandig leven met een helpende hand

10

Ontmoet nieuwe vrienden, gewoon in Hengelo
Spreekt u Türk, Suryoyo of العربية?

11

“Maar wat als alles lukt?”
Familie De Vries aan het woord

13

Grip krijgen op uw leven Woonzorglocatie Slangenbeek biedt wonen mét zorg dichtbij

15

Door de bomen het bos weer zien “Welkom Klaas!”

17

Mantelzorg

19

Colofon

Concept en realisatie:

I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

Met medewerking van Wijkracht Hengelo.

Vormgeving:
Skitter, Groningen

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Teksten:
Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.


_BT Clear
_BT Clear