INFORMATIEKRANT Brummen

Aan de slag met WerkFit Brummen

_BT Clear

Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Dat betekent ook dat je zo goed mogelijk voor je eigen inkomen moet zorgen. Zit jij zonder werk en heb je een participatiewet uitkering (aangevraagd)? Dan ga je er alles aan doen om (weer) aan de slag te gaan bij een werkgever. Je krijgt hierbij te maken met de ondersteuning vanuit WerkFit Brummen.

Vanaf 1 januari 2019 is WerkFit Brummen actief in onze gemeente. Bij WerkFit Brummen is het doel de inwoner naar zijn of haar vermogen te ontwikkelen naar (gedeeltelijk) betaald werk. Deze “werkfit” trajecten voeren we uit in ons Werkleercentrum aan de Kollergang 14 in Eerbeek. De kandidaten verrichten hier diverse werkzaamheden zoals productie-, montage- of inpakwerk. Hierdoor krijgen ze arbeidsritme en doen ze werknemersvaardigheden op. In het Werkleercentrum zijn naast deze trajecten ook de medewerkers met een WSW indicatie dagelijks met veel plezier aan het werk. Deze mensen hebben behoefte aan een beschutte werkplek. Die vinden ze bij WerkFit Brummen!

WerkFit Brummen voor jou

Werk is niet alleen prettig omdat je een eigen inkomen verdient, het geeft ook structuur en zorgt voor een sociaal netwerk. Hierdoor heb je minder kans om in de schulden te komen. En je voelt je over het algemeen gezonder en gelukkiger. WerkFit Brummen helpt je om jouw talenten te ontwikkelen. Door te leren en te werken word je fit gemaakt om aan de slag te gaan. WerkFit Brummen werkt hiervoor samen met bedrijven die inwoners een kans op de arbeidsmarkt willen en kunnen bieden.

Hoewel WerkFit nog geen twee jaar draait, hebben al heel wat mensen een werkplek gevonden bij diverse bedrijven in de regio. De jobcoaches van WerkFit Brummen zorgen hierbij voor een goede start. Waar nodig geeft de jobcoach ondersteuning, zowel aan de nieuwe medewerker als aan de werkgever.

Maatschappelijk betrokken

Om onze inwoners te voorzien van een werkplek zijn maatschappelijk betrokken werkgevers hard nodig. De accountmanagers van WerkFit Brummen gaan graag met deze organisaties in gesprek om de mogelijkheden op het creëren van kansen bij deze organisaties voor onze werkfitte inwoners te bespreken.

Ze geven de werkgever advies welke voorzieningen er voor hen van toepassing zijn bij het in dienst nemen van de WerkFit Brummen-kandidaten. Wie wil er nu niet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Ondernemers gezocht!

Bent u ondernemer en wilt u onze inwoners een kans bieden op de arbeidsmarkt? Dan komen de accountmanagers van WerkFit Brummen graag bij u langs om kennis te maken. Neem contact op met Judith Curré of Bas Willemse: [email protected] of [email protected].


_BT Clear

Hou grip op je geld ook in coronatijd!

Geldzorgen? Je bent niet de enige! Zeker in deze coronatijd is het soms lastig om rond te komen. Inzicht in je inkomsten en uitgaven kan helpen om problemen te voorkomen. Misschien heb je wel recht op toeslagen, aanvullende bijstand of bijzondere bijstand. Bij het Steunpunt Geld en Administratie kun je terecht voor hulp bij financiële en administratieve zaken.

Eén op de vijf huishoudens kan onverwachte rekeningen niet meteen betalen”, weet Willem van de Bilt, coördinator van het Steunpunt Geld en Administratie. “Het is vaak een onzichtbaar probleem. Daarom is het belangrijk dat mensen hun zorgen op tijd bespreken.”

Problemen voorkomen

Zeker in deze lastige coronatijd zijn extra uitgaven niet altijd goed op te vangen. Helemaal als er inkomen wegvalt. Of wanneer je als zzp’er ineens geen opdrachten meer hebt. Willem van de Bilt: “Vaak is er geen buffer om op terug te vallen. En je vaste lasten blijven minimaal gelijk. Door op tijd om hulp of advies te vragen, kun je ergere problemen voorkomen. Dat is precies het doel van het Steunpunt Geld en Administratie. Want als je rekeningen niet betaalt, lopen je schulden snel op door bijkomende kosten.”

Grip op je geld

Bij het Steunpunt kun je makkelijk en gratis terecht met vragen over geld en administratieve zaken. Bijvoorbeeld over het maken van een budgetoverzicht en het invullen van formulieren. Of om te berekenen of je recht hebt op toeslagen. “We helpen mensen graag om grip te krijgen op hun financiën.”, zegt Willem van de Bilt. “Je kunt ons elke werkdag tussen 9 uur en 12 uur bellen op 0575-561 988. Kijk ook eens op de website van Stichting Welzijn Brummen op www.welzijnbrummen.nl. Kies voor ‘Hulp bij geldzorgen in coronatijd’. Je vindt hier onder andere een handige Geldkrant-special van het Nibud.”

Bespreek je zorgen

Blijf niet alleen rondlopen met geldzorgen. Bel het Steunpunt Geld & Administratie op werkdagen via telefoonnummer: 0575 – 561 988. En zodra de coronamaatregelen weer versoepeld zijn kun je ook weer langs komen bij de inloopspreekuren in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek (op dinsdagochtend) en Plein Vijf in Brummen (op woensdagochtend).

Schulden of noodsituatie?

Kun je je schulden niet meer oplossen? Of is er meer aan de hand dan alleen een geldprobleem? Neem dan contact op met Team Voor Elkaar: 0575–568 568.

_BT Clear