INFORMATIEKRANT Brummen

Team Voor Elkaar:

één loket voor alle zorgvragen

Iedereen heeft weleens hulp nodig. In je huis of huishouden, bij de opvoeding, om te kunnen werken of als het gaat om geld. In de gemeente Brummen helpen we elkaar. Familie, buren en vrienden spelen hierbij een belangrijke rol. Vaak vind je zo dichtbij huis een oplossing. Lukt dat niet? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Team Voor Elkaar is hiervoor hét centrale punt.

_BT Clear

Passende steun voor jou

Bij Team Voor Elkaar kun je terecht met al je vragen op het gebied van zorg, welzijn, jeugd, werk en inkomen. Je kunt hiervoor bellen naar (0575) 568 568. Zo nodig maken wij met jou een afspraak. We denken graag mee welke ondersteuning het beste past bij jou en jouw situatie. Soms is informatie en advies voldoende, soms is meer nodig. Bijvoorbeeld van familie of vrienden. Of via een algemene voorziening zoals het Knooppunt Mantelzorg, Geheugensteunpunt of een ontmoetingsplek. Lukt dat allemaal niet? Dan kijken we in een ‘keukentafelgesprek’ naar een passende oplossing.

Steuntje in de rug

Team Voor Elkaar biedt ook kortdurende ondersteuning. Heb je bijvoorbeeld vragen over je relatie, echtscheiding of de opvoeding van je kinderen? Ben je werkloos, arbeidsongeschikt of heb je problemen op je werk of met instanties? Heb je spanningsklachten of stress?

Voel je je eenzaam of vind je het lastig om te leven in een andere cultuur? Of heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt? Bij al deze én andere vragen helpt Team Voor Elkaar je om alles op een rijtje te zetten. We ondersteunen je maximaal een half jaar, waarbij we samen kijken hoe je je vragen het beste kunt aanpakken. We geven je tips en adviezen, ook bij vragen over je financiële situatie.

Heb je echt heel veel aan je hoofd en weet je niet waar je moet beginnen? Dan maken we samen een stappenplan. Kortdurende ondersteuning is er voor iedereen. Je hebt geen verwijzing nodig en het kost niets.

Bel of mail Team Voor Elkaar

Heb je een vraag over zorg en welzijn, jeugd of werk en inkomen? Je kunt Team Voor Elkaar elke werkdag bellen van 9.00 uur tot 12.00 uur: 0575 - 568 568. Mailen kan ook: [email protected]. Kom je liever langs? Maak dan vooraf een afspraak! Vanwege de corona-maatregelen is er tijdelijk geen inloopspreekuur.

_BT Clear

_BT Clear

Leefringenmodel: uitgaan van eigen kracht!

Je bent in de eerste plaats altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. In de gemeente Brummen gaan we daarom altijd eerst uit van je eigen kracht. Zo gaan we er vanuit dat je zelf actief nadenkt over je toekomst. Maar kom je er zelf niet uit, dan gaan we natuurlijk samen op zoek naar een oplossing. Dat doen we, zeker nu in coronatijd, aan de (denkbeeldige) ‘keukentafel’. De consulent van Team voor Elkaar probeert met jou het probleem in kaart te brengen. En om te bepalen welke oplossing passend is, gebruikt de medewerker van Team Voor Elkaar het zogenaamde leefringenmodel.

De eigen kracht is het uitgangspunt bij dit model. Wat kun je zelf doen om het probleem op te lossen? Is dat niet voldoende, dan kijken we naar het sociaal netwerk. Bijvoorbeeld naar wat je partner, kinderen en andere familieleden of vrienden kunnen doen. Soms is je netwerk te klein of kunnen bekenden niet structureel en langdurig helpen. Dan kijken we of een algemene voorziening uitkomst biedt. Zo kan een ontmoetingsplaats of vereniging een oplossing zijn als je je eenzaam voelt.

Kan het probleem niet opgelost worden met een algemene voorziening, je sociale netwerk of je eigen kracht? Dan kan Team Voor Elkaar een maatwerkvoorziening inzetten. Dit is een oplossing speciaal afgestemd op wat jij nodig hebt. Denk aan een woningaanpassing, speciaal vervoer of specifieke begeleiding.

_BT Clear