Budgetcursus ‘Weet wat je besteedt’

Wil je meer grip op je geld? Heb je aan het einde van je geld een stukje maand over? Wil je weten hoe je geld kunt besparen?

Uitkomen met je inkomen

Het kan een uitdaging zijn om rond te komen van je inkomen, geld over te houden om te sparen of om leuke dingen van te doen. Zou je meer overzicht willen in wat je te besteden hebt,

ben je op zoek naar manieren om te besparen of wil je tips om (meer) te kunnen sparen? Kortom, wil je meer grip op je geld? Dan is de budgetcursus van Vaart Welzijn en de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) wellicht iets voor jou!

Regelmatig start de budgetcursus. De cursus bestaat uit 4 wekelijkse bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Administratie ordenen.
 • Inkomsten en uitgaven in balans brengen.
 • Maand- en jaaroverzicht maken.
 • Bijhouden van een kasboek.
 • Bezuinigen (waar valt nog op te bezuinigen en hoe doe je dat?).
 • Verzekeren, sparen en lenen.
 • Aanvragen toeslagen, subsidies, kortingen en kwijtscheldingen.

Voor wie is de cursus?

Voor iedereen in de gemeente Assen die aan de slag wil met zijn of haar financiën. Je kan ook aansluiten als je geen financiële problemen hebt, maar wil voorkomen deze te krijgen.

Meer informatie of aanmelden

We organiseren jaarlijks meerdere budgetcursussen. Hou voor de data onze agenda op www.vaartwelzijn.nl in de gaten. Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen met Vaart Welzijn via 088 030 51 60 of [email protected]. Deelname aan de cursus is gratis.


_BT Clear

Bespaar geld met de VoorzieningenWijzer

Vaart Welzijn biedt - samen met de Gemeentelijke Kredietbank (GKB), woningcorporatie Actium en Werkplein Drentsche Aa – de VoorzieningenWijzer aan. De VoorzieningenWijzer helpt om inzicht te krijgen op welke kosten je kunt besparen.

Hoe werkt het?

De consulent VoorzieningenWijzer komt op afspraak bij jou thuis en neemt samen met jou de VoorzieningenWijzer door. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie kijken jullie of je gebruik kunt maken van regelingen en voorzieningen en of je kunt besparen op je energierekening en zorgverzekering. Kun je besparen, dan helpt de consulent VoorzieningenWijzer je met aanvragen. Makkelijk en snel!

Afspraak maken?

Maak gratis een afspraak met de consulent VoorzieningenWijzer via het buurtteam in jouw wijk: www.vaartwelzijn.nl/buurtteams.


Kindpakket Assen

Spullen voor school, hobby’s, een laptop, kamerinrichting of een verjaardagsfeest. Natuurlijk wil je dat je kind overal aan mee kan doen. Maar vanzelfsprekend is dat niet. Vaak door gebrek aan geld. Weet dan: Kindpakket Assen helpt!

In de gemeente Assen vinden we het belangrijk dat allé kinderen zonder zorgen naar school kunnen gaan. Dat ze van hun vrije tijd genieten en dat ze spullen kunnen kopen die ze nodig hebben. Ook de kinderen die opgroeien in een gezin waar niet zoveel geld is. Het Kindpakket Assen is er speciaal voor deze gezinnen. Met het Kindpakket kan je kind meedoen!

Wil je gebruik maken van het Kindpakket Assen?

Een aanvraag doen is makkelijk. Vul het aanvraagformulier in op www.assen.nl/kindpakket. Na ontvangst van de aanvraag, neemt een vrijwilliger contact met je op om een afspraak te maken.

Hulp bij een beginnende huurachterstand

De Vaart €rin! is een samenwerking tussen Vaart Welzijn, Werkplein Drentsche Aa, Gemeentelijke Kredietbank (GKB) en de woningcorporaties Actium en Omnia. Samen zetten wij ons in om een beginnende huurachterstand op te lossen, zodat dit niet verder oploopt.

Hoe helpen wij jou?
Heb je een huurachterstand? Dan meldt de woningcorporatie jou aan bij De Vaart €rin!. Hierover word je van te voren geïnformeerd. Eén van de medewerkers van Vaart Welzijn neemt daarna contact met je op voor het maken van een afspraak voor een adviesgesprek bij jou thuis. De medewerker kijkt samen met jou naar de oorzaak van de achterstand en welke oplossingen er zijn. Hierbij kun je denken aan:

 • het treffen van een betalingsregeling;
 • het maken van afspraken om incasso- en/of deurwaarderskosten te voorkomen;
 • uitstel van betaling aanvragen of;
 • informeren over het aanvragen van zorg- en huurtoeslag.

Ook geven we advies over hoe je een betalingsachterstand in de toekomst kunt voorkomen.

Zelf een afspraak met ons maken?
Heb je een betalingsachterstand, maar heeft een medewerker van Vaart Welzijn geen contact met je opgenomen voor een adviesgesprek? Neem dan contact op met jouw buurtteam voor het maken van een afspraak of kom langs op ons wekelijks financieel spreekuur:

Op woensdag van
10.00 tot 12.00 uur aan Delft 73
Op donderdag van
10.00 tot 12.30 uur aan Apollopad 5

Zijn jouw schulden zo groot dat een regeling treffen niet mogelijk is, dan verwijzen wij je door naar de GKB voor verdere begeleiding.

_BT Clear

_BT Clear