Ansala is afkomstig uit Suriname. Toen Sharwankumar daar op vakantie was leerden zij elkaar kennen. De vonk sprong over. Zij trouwden en hij nam haar mee naar Lelystad, waar zij de verplichte inburgeringscursus volgde. Sharwankumar groeide hier op, maar hij verhuisde in 2004 naar Almere. ‘In Lelystad heb ik de basisschool en de middelbare school doorlopen en heb ik een opleiding aan het ROC gevolgd.

Ik ken de stad – mijn ouders wonen er nog steeds – en ik weet dat het een fijne stad is om in te wonen.’ Samen kiezen ze bewust voor Lelystad. Hier willen ze hun jongens laten opgroeien. ‘Met deze woning in HanzePark wonen we niet alleen dicht bij het stadscentrum, maar ook op loopafstand van de school van Stefano en Shiven’. Sharwankumar neemt de trein naar zijn werk in Amsterdam. ‘Ik hoef maar vijf minuten naar het station te lopen!’

Hun woning is van alle gemakken voorzien. Vloerverwarming, een luxe keuken, mooi sanitair én zonnepanelen. Van binnen mooi, van buiten nóg mooier. De woning is ontworpen in de stijl van architect Dudok, kenmerkend voor deze buurt.

Ansala en Sharwankumar:

_BT Clear

“We weten dat het een fijne stad is om in te wonen!”

_BT Clear

Lelystad vervolgt campagne ‘volg je woonwens’

_BT Clear

Lelystad positioneert zich als aantrekkelijke woonstad. Gastvrij, zelfbewust en verrassend, dat zijn de kenmerken waaronder Citymarketing Lelystad de stad en haar omgeving aanprijst. Met een vervolg van de campagne ‘volg je woonwens’, zichtbaar voor reizigers op de lijn Amsterdam- Zwolle en een aanvullende online-campagne worden mensen uitgenodigd om Lelystad te verkennen en als toekomstige vestigingsplaats in overweging te nemen.

Zeker sinds het einde van de crisis profiteert ook Lelystad van de aantrekkende woningmarkt. De stad kantelt van ‘beheren’ naar ‘ontwikkelen’. Dat is zichtbaar in de vele, verschillende en onderscheidende locaties waar woningen worden gebouwd. Het geluid van heipalen die de grond ingaan, wordt weer volop gehoord. In de wijk Warande, waar tot voor kort mondjesmaat woningen bij kwamen, komt het ene na het andere project van de grond, inclusief het bouwen van bijbehorende voorzieningen als een Multifunctionele Accommodatie (MFA) met Kindcentrum (school/kinderopvang) , een supermarkt en een appartementengebouw met een ‘zorgplint’.

Buitenhof en FlevoGolf Resort zijn luxe woonresorts: met o.a. golfbaan, clubhuis, restaurant en zwemgelegenheid. Nabij het stadshart en alle stedelijke voorzieningen verrijst HanzePark met woningen in de stijl van architect Dudok. Het stadshart is volop in (her)ontwikkeling waarbij ook woningen (met name appartementen) worden toegevoegd. Bijzonder is de ontwikkeling van Parkwijk, waarover u elders in deze krant meer leest.

Wilt u wonen aan het water, dan komt u bij de kust van Lelystad terecht: Bataviahaven en Suyderseeboulevard en in de toekomst de verdere ontwikkeling van Houtribhoogte worden hier bepalend voor de kustlijn.

Voor het Lelycentre staan plannen op stapel om leegstaande kantoorruimte daar om te vormen tot woningen en appartementen. Op andere plaatsen her en der in de stad zijn kleinschaliger wooninitiatieven mogelijk.

Zelfbouw

Bouwkavels waarop u uw eigen woonwens kunt realiseren biedt de gemeente Lelystad vooral aan in de wijk Warande. Schoener-west is een kleiner buurtje waar woningen op grotere kavels kunnen worden gebouwd.

Website en Informatieplein

Wilt u weten wat de woningbouwontwikkelingen en woonmogelijkheden in Lelystad zijn? Kijkt u dan op www.woneninlelystad.nl, abonneer u op de digitale nieuwsbrief Wonen en/of kom langs bij het Informatieplein Wonen in de hal van het Stadhuis. Openingstijden: ma.. t/m vr. 9.00 – 17.00 uur.
Tel. 0320-278555, [email protected].

_BT Clear

_BT Clear