“Ons gezin staat er niet alleen voor”

_BT Clear

Als je een kind hebt met een verstandelijke beperking kan dat best een uitdaging zijn. Hoe pak je de opvoeding aan? Hoe organiseer je begeleiding voor je kind? En hoe kom je ook nog aan de rest van je gezin toe? Vragen waar veel van deze gezinnen mee zitten. Zo ook Lieke: de moeder van achtjarige Tim.

Alle hulp thuis

Lieke vertelt: “Gelukkig stonden we er vanaf het begin af aan niet alleen voor met onze vragen. Ons hele gezin kon terecht bij Anja: een begeleidster van ’s Heeren Loo. Ze kwam bij ons thuis en deed verschillende oefeningen met Tim. Ons als ouders leerde ze beter met Tims beperking om te gaan.

Bijvoorbeeld hoe we hem zelf kunnen helpen om te leren. En wat we wel en niet van hem mogen verwachten. Maar Anja liet ons wel in onze waarde als ouders. Ze legde ook uit dat de beperking van Tim effect zou hebben op onze andere kinderen. We he bben namelijk ook twee dochters: Dana van elf en Lot van dertien. Beiden beginnen dus al aardig te puberen. En ze vinden het soms best lastig dat de meeste aandacht naar Tim gaat. De meiden kunnen dat soort gevoelens bij Anja kwijt.

Rust en ruimte voor elkaar

We hebben er lang over gepraat, maar uiteindelijk hebben we Tim een keer bij de naschoolse opvang van ’s Heeren Loo gebracht. Na vele uurtjes wennen, voelde Tim zich er steeds fijner. We weten dat hij er in professionele handen is. Zo kan ik ook twee middagen blijven werken in de bloemenwinkel. En soms maak ik er met Dana en Lot een meidenmiddag van. We hebben Tim laatst ook een weekend laten logeren bij het logeerhuis. De begeleiding gaf ons deze tip zodat we samen echt even tot rust konden komen. Toen Tim terugkwam, waren de meiden zó blij om hem weer te zien. We kunnen er als gezin nu weer fris tegenaan. Het lijkt ons een moeilijke stap om vaker van de opvang gebruik te maken, maar het is een fijn gevoel dat het kan.

Als ik terugkijk, zie ik dat Anja ons gezin echt op weg heeft geholpen. En misschien komt er wel een moment dat Tim hier niet meer kan wonen. Maar door Anja en de ondersteuning die we nu af en toe nog krijgen, hoeven we daar gelukkig voorlopig niet aan te denken!”

Wilt u meer weten over de zorg in Lelystad?

Website: www.sheerenloo.nl/gemeenten • Telefoon: 0800 3 55 55 55

_BT Clear

Wonen midden in de natuur

_BT Clear

Wonen aan de rand van een van de groenste steden van Nederland, midden in een parkachtige omgeving op riante kavels tegen een unieke prijs-kwaliteitverhouding. Stap na een werkdag je eigen woning in en geniet van het ultieme woongenot.

Maak kennis met Buitenhof Lelystad. Buitenhof is wonen midden in de natuur. Een plan, vormgegeven in een park met veel waterpartijen, waar de riante verkaveling borg staat voor het vervullen van al je woonwensen.

Het scala aan woonmogelijkheden, ingebed in een groene en parkachtige woonomgeving, resulteert in een sfeervolle en afwisselende woonomgeving.

Kies je voor het plan Buitenhof dan kies je voor 100% flexibiliteit. Niet alleen kun je wonen op zeer ruimte en schitterende kavels maar heb je ook nog eens de keuze uit diverse energiezuinig gebouwde vrijstaande woningtypes welke naar gelang uit te breiden zijn met diverse (maatwerk) opties.

Daarnaast is ieder woningtype in verschillende sferen te realiseren. Mocht je liever een eigen woning ontwerpen dan kun je kiezen uit één van de vele schitterende bouwkavels variërend tussen de 600 en ongeveer 1.500 m².

Buitenhof biedt meer dan alleen wonen in een parkachtige omgeving. De omgeving en de bijbehorende voorzieningen hebben minstens zoveel te bieden. Kinderen kunnen op het speelhof onbekommerd spelen terwijl je zelf geniet van een rustige wandeling in of rondom het park Buitenhof. Voor de sportieveling is er tevens een multifunctioneel sportveld gerealiseerd. In de toekomst zal Buitenhof tevens beschikken over een eigen haven. Centraal gelegen in het plan ligt het centrumgebouw, hierin zijn onder andere een zwembad, fitnessruimte en een restaurant gevestigd.
Of je nu gebruik maakt van de fiets, auto, of openbaar vervoer, Buitenhof is uitstekend bereikbaar, via de A6 of vanaf station Lelystad Centraal ben je binnen de kortste keren in de grote steden. Ook de nabij gelegen dagelijkse voorzieningen zijn uitstekend bereikbaar.

Maak kennis met Buitenhof tijdens één van de ingeplande open dagen. Deze worden iedere 1e en 3e zondag van de maand gehouden. In het infocenter kun je terecht voor al je (bouwkundige) vragen over Buitenhof. Op de open dagen kan een medewerker je alles vertellen over Buitenhof en alle mogelijkheden die er zijn.

Kijk voor meer informatie op www.buitenhof-lelystad.nl

_BT Clear

Wonen en duurzaamheid

Kopers en huurders in Lelystad verschillen in de aanwezigheid van en interesse in duurzaamheidsmaatregelen. Huurders geven minder vaak aan te beschikken over een HR-ketel, dak- en vloerisolatie. Een relatief grote groep, 13%-23%, heeft interesse in dergelijke voorzieningen. Nieuwe vormen van energiebesparing als zonnecollectoren en warmtepompen zijn nog weinig aanwezig. Zowel kopers, als huurders, hebben hier interesse in.

(bron: Onderzoek ‘Wonen in de Metropoolregio Amsterdam’, 2017)

_BT Clear

_BT Clear