In de gemeente ‘s-Hertogenbosch

_BT Clear

Als je even dat extra steuntje nodig hebt

’s-Hertogenbosch is een gastvrije en bruisende gemeente. Waar het heerlijk wonen, werken en samenleven is. Waar we elkaar helpen en steun geven. Met gelijke kansen voor iedereen, waar jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en waar niemand vereenzaamt. Met voor iedereen een plekje. Ook als het soms even niet gaat. Dan zijn we er om je te helpen.

In onze gemeente zijn er verschillende plekken waar je kunt aankloppen voor advies en hulp. We doen er alles aan om te zorgen dat iedereen kan blijven meedoen. In deze krant lees je over een aantal van die mogelijkheden die we elke inwoner aanbieden als je extra ondersteuning of zorg kunt gebruiken. Dat zijn niet alleen initiatieven vanuit de gemeente ‘s-Hertogenbosch, maar ook van partners. Samen bieden we je de juiste hulp op het juiste moment. Dit zijn drie voorbeelden van plekken waar je kunt aankloppen voor advies en hulp.

De consulenten van Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG) kunnen je helpen bij vragen over geldzaken. Bijvoorbeeld als het lastig wordt om jouw rekeningen op tijd te betalen. Toos Hageman vertelt in deze krant over haar ervaring met EHBG. Doordat zij tijdig aan de bel trok en hulp zocht bij EHBG, zijn grotere problemen met torenhoge schulden voorkomen.

Haar advies: “Maak gebruik van de hulp die er is. Je hebt soms dat ene zetje nodig.”

Ook Koo is er voor jou. Heb je een vraag over iets in jouw persoonlijke leven? Over jouw kind bijvoorbeeld? Of over hulp in huis, omdat het zelf even niet meer lukt? Neem dan contact op met Koo of kom langs bij één van de wijkpleinen. Koo helpt je met vragen over onder meer opleiding en werk, geld en administratie, jeugd en gezin, wonen en vervoer, zorg en hulp, en meedoen en meehelpen.

Wil je hulp om gezond te worden of te blijven? Kijk dan eens op Goedgezond.nl. Gezond leven voorkomt klachten, ziekten en zelfs eerder overlijden. Maar soms is dat ingewikkeld en heb je daarbij ondersteuning nodig. Aanbod voor een gezond leven en de organisaties in jouw buurt die je daarmee kunnen helpen, vind je gemakkelijk en snel op Goedgezond.nl.

Ook de (huis)artsen in onze gemeente gebruiken dit leefstijlplatform om met patiënten te praten en hen te helpen met een gezond(er) leven.

We hopen dat we je zo op weg helpen met wat er allemaal mogelijk is in onze gemeente. Blader de krant eens door, misschien kom je tot nieuwe ideeën! En tot slot: blijf oog voor elkaar houden. Wijs elkaar op de hulp- en zorgmogelijkheden die er zijn. Want samen maken we onze gemeente nog mooier!

Wethouder Ufuk Kâhya
(Talentontwikkeling, gezondheid en data)
Wethouder Marianne van der Sloot
(Werk en inkomen, sociale structuur, sport en erfgoed)
Wethouder Pieter Paul Slikker
(Zorg, wonen en bestuurlijke vernieuwing)

_BT Clear

Wethouder Ufuk Kâhya

Wethouder Marianne van der Sloot

Wethouder Pieter Paul Slikker

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Juni 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear