In de gemeente ‘s-Hertogenbosch

_BT Clear

Goedgezond.nl:
dé weg naar een gezonder leven

Werken aan je gezondheid is soms best lastig. Waar begin je? En waar vind je een plek om te sporten bij jou in de buurt? Het online leefstijlplatform Goedgezond.nl is dé ingang naar een fit leven. Hier vind je al het aanbod om zelf aan de slag te gaan voor een goede gezondheid op één plek.

_BT Clear

Ze hebben één gezamenlijke missie: meer gezonde en gelukkige jaren voor iedereen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis, GGD Hart voor Brabant, gemeente ‘s-Hertogenbosch en Huisartsenpraktijk.nl ontwikkelden samen het leefstijlplatform Goedgezond.nl. Een unieke samenwerking in de regio, voor alle inwoners.

Gezond blijven op een manier die bij je past

Dunya is één van de mensen die zelf heeft ervaren wat gezonde keuzes kunnen opleveren. Eerder kwam ze vaak bij de huisarts met jicht. Met medicijnen ging het weer eventjes beter. Maar iedere keer kwam de pijn in haar voet terug. Dunya: “Eigenlijk wist ik wel wat écht zou helpen: een paar kilo afvallen en meer bewegen. Doordat mijn huisarts me wees op Goedgezond.nl vond ik een wandelclub in mijn buurt waarvan ik niet wist dat deze bestond. Twee keer per week wandel ik nu met een gezellige groep mensen. Dat past beter bij mij dan een strikt dieet. En ik ben ondertussen al vijf kilo kwijt,” vertelt ze trots.

Lekker in je vel

Mede-initiatiefnemer en huisarts Geert Elbers: “Als huisarts wil ik niet alleen dat de patiënt van klachten afkomt, maar ook dat de patiënt gezond blijft. In de spreekkamer heb ik helaas vaak weinig tijd om de leefstijl van iemand goed te bespreken. Werken aan je gezondheid is belangrijk om lekker in je vel te zitten en minder klachten te krijgen.” Zijn ogen staan vol passie als hij praat over zijn motivatie om de gezonde leefstijl bespreekbaar te maken tussen arts en patiënt. “Ik vind dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om gezonder te worden. Dan is het handig om passend aanbod te vinden in de buurt. Op de website staat handige informatie. Hier heeft iedereen wat aan.” Miriam de Werd van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vult aan: “Op de website Goedgezond.nl vind je in een paar klikken het aanbod voor een gezonde leefstijl. Of je nu op zoek bent naar informatie over slaap en ontspanning, bewegen, alcohol en roken of voeding; met Goedgezond.nl heb je alles overzichtelijk in beeld.”

Samen de schouders eronder

Ufuk Kâhya, wethouder van o.a. gezondheid: “Een goede gezondheid voor onze inwoners lukt alleen als we er samen de schouders onder zetten. Alle partners in onze gemeente, met in de hoofdrol de inwoner. Je weet zelf wat het beste voor je is. We kunnen het wel gemakkelijker maker. In een aantal buurten merken we dat inwoners meer uitdagingen hebben om gezond te blijven. Het is echt geweldig dat we door het leefstijlplatform en deze samenwerking met zorgprofessionals het gesprek hierover meer op gang brengen.”

Zo werkt Goedgezond.nl

Stap 1

Op Goedgezond.nl vind je aanbod voor een gezonder leven, bij jou in de buurt.

Stap 2

Je vindt op het leefstijlplatform aanbod met verschillende thema’s zoals bewegen, gezonde voeding, slapen en ontspannen, roken en alcohol. Je kunt zelf eenvoudig contact opnemen met de aanbieder om direct aan de slag te gaan.

Stap 3

Voordat je het weet ben je zelf lekker in jouw buurt aan de slag. Daarmee ben je op weg naar een (nóg) gezonder leven. Samen zijn we goed bezig!

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear