In de gemeente Sittard-Geleen

 
_BT Clear

ALVAST INSCHRIJVEN VOOR EEN HUURWONING

OMDAT JE NOOIT WEET WAT ER OP JE PAD KOMT

“Ik heb dringend een ander huis nodig!” Dat horen woningcorporaties bijna dagelijks. Van mensen die door scheiding, ziekte of ouderdom ineens niet meer in hun huis kunnen blijven wonen. Om in aanmerking te komen voor een huis is de inschrijfduur bepalend. Inschrijven is dus heel belangrijk. Juist op het moment dat je nog geen woning zoekt.

_BT Clear

INEENS KAN ALLES OP ZIJN KOP STAAN

Ellen, medewerker Woonservice: “Er kan zomaar ineens iets op je pad komen waardoor je woning niet meer geschikt is. Omdat je de tuin bijvoorbeeld niet meer bij kunt houden, of de trap niet meer opkomt. Of jij en je partner gaan uit elkaar. Dan heb je ineens allebei een huis nodig. En vaak ook nog eens veel minder te besteden.”

LANGE WACHTTIJDEN

Voor de meeste sociale huurwoningen die vrijkomen is de inschrijftijd bepalend: hoe langer je bent ingeschreven, hoe meer kans je maakt. De wachttijd is voor veel woningen wel enkele jaren.

INSCHRIJVEN IS GRATIS

Inschrijven voor een huurwoning kan via de website www.thuisinlimburg.nl. Op deze website worden de vrijkomende sociale huurwoningen van veel Limburgse woningcorporaties gepubliceerd. Inschrijven is gratis. Zodra je ingeschreven bent, kun je reageren op woningen, maar dat hoeft niet. Je kunt ook rustig wachten tot het moment dat je wel wilt verhuizen. Als je er maar voor zorgt dat je ingeschreven bent. En ieder jaar je inschrijving verlengt.

VRIJE SECTOR HUUR

Op de website van Thuis in Limburg vind je vooral huurwoningen met een huurprijs tot € 763,-. De hoogte van je inkomen is bepalend of je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Kun je wat meer betalen en wil je een wat luxere huurwoning? Kijk dan eens op www.wonenlimburgaccent.nl. Hier vind je woningen in de vrije huursector. Ook hier kun je je alvast gratis inschrijven. De wachttijd is hier minder lang.

Mariet Spiekers-Sangers woont waar ze graag wilde wonen. In het centrum van Geleen. Omdat ze zich al jaren geleden heeft ingeschreven.

“Ik woonde fijn met mijn man in een eigen woning in Lindenheuvel Geleen. Een woning met een tuin en een vijver. Onze eerste woning samen. Eind jaren negentig kreeg mijn man reuma en hartproblemen. Van kennissen hoorde ik dat je lang moest wachten op een woning. Dus hebben we ons alvast ingeschreven bij de woningvereniging. Weg uit ons huis wilden we zeker nog niet. Jaren later werd mijn man steeds zieker. Hij kon bijna niets meer doen in huis. En al helemaal niet meer in de tuin. Om überhaupt in de tuin te komen moest hij twee trappen af. Dat ging niet meer. Dus zat hij nog alleen maar binnen. En ik dus ook, want ik verzorgde hem dag en nacht. Het huishouden werd mij hierdoor ook teveel. We hebben nog overwogen om de woning te laten aanpassen. Maar de straat was aan het verjongen waardoor we ons er niet meer zo thuis voelden. Zeker niet als een van ons alleen zou
achterblijven.

Toen zijn we gaan reageren op vrijkomende woningen in het centrum van Geleen. Zelf, via internet. De eerste keer was het bijna raak. We stonden op de 2e plaats. Toen kwam de woning aan de Prof. Rommeflat voorbij. Meteen zei ik: die wil ik hebben. En dat is gelukt! Vorig jaar april zijn we hier ingetrokken en hebben het helemaal naar onze zin gemaakt. Helaas heeft mijn man er maar zo’n 7 maanden van kunnen genieten. Maar ik ben blij dat we de stap hebben gezet. Ik voel me hier heel erg op mijn gemak. Met fijne mensen om me heen in de flat. En ik heb ook nog eens een mooie vijver in mijn achtertuin.”

“Ik ben blij dat we de stap hebben gezet”

Wil jij ook straks fijn wonen? Schrijf je dan nu al in bij thuisinlimburg.nl. Hier schrijf je je in voor een huurwoning bij een groot aantal Limburgse woningcorporaties, waaronder Wonen Limburg en ZOwonen. Inschrijven is helemaal gratis!

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear