In de gemeente Sittard-Geleen

_BT Clear

Beste lezer,

_BT Clear

Er liggen twee bijzonder zware jaren achter ons. De coronapandemie heeft ons allemaal geraakt en velen van ons ondervinden er nog steeds de gevolgen van. Denk daarbij aan rouwverwerking na het verlies van een dierbare, een moeizaam herstel na ziekte, het verlies van werk of eenzaamheid door het gebrek aan sociale contacten. Gelukkig ziet de toekomst er inmiddels weer wat hoopvoller uit.

De gemeente Sittard-Geleen streeft naar een samenleving waarin iedereen naar vermogen kan meedoen. Iedereen telt dus mee en iedereen doet mee. In deze uitgave van de Zorgkrant leest u hoe wij u daarbij ondersteunen.

Eenzaamheid kan bijvoorbeeld een groot probleem zijn, voor jong en oud. Dit bespreekbaar maken, is soms lastig.

Graag laten wij u zien wat mogelijk is en waar u terecht kunt voor informatie en tips. Misschien bent of kent u een ouder met een laag inkomen? Dan is er Sam& voor alle kinderen. Een regeling waarmee een deel van de kosten voor school, sport of cultuur vergoed kan worden. Ook vinden we preventie en een gezonde leefstijl ontzettend belangrijk.

Dat begint al van jongs af aan. Daarmee ontstaat een gezonde basis voor een gezonde toekomst! Heeft u ondersteuning, zorg of hulp nodig en kunt u die niet krijgen van familie, buren, vrienden of vrijwilligers? Dan kan de gemeente misschien helpen. Dit is geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook hier leest u meer over.

Sittard-Geleen heeft veel te bieden als het gaat om gezondheid en welzijn. In Sittard-Geleen doet iedereen mee!

College van burgemeester en wethouders

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Sittard-Geleen.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

April 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear