In de gemeente Sittard-Geleen

 
_BT Clear

OBS de Duizendpoot Lindenheuvel

Een kleinschalige school met
een groot hart

In de Geleense wijk Lindenheuvel ligt OBS de Duizendpoot, een school met circa 120 leerlingen. Op deze school wordt nauw samengewerkt met verschillende partners. Doel is om een totaalaanbod van onderwijs, zorg en ondersteuning te bieden voor de kinderen én hun ouders.

_BT Clear

Miriam Bronckers, directeur: “Onze school moet het baken zijn waar ouders op kunnen vertrouwen. Er is niet alleen behoefte aan school, maar ook aan zorg. Schoolmaatschappelijk werker Tahnee Schoonbrood is onderdeel van het team en heeft veel afstemming met de medewerkers van school en de opvang en is een schakel in het geheel.” Tahnee: “Ik sluit aan bij intakegesprekken om preventief te werken. We maken kennis en kijken naar de thuissituatie.” Ook Steffie Pieper, locatieleider MIK & PIW Groep, ziet en ervaart de meerwaarde van afstemming: “Er kan meteen gehandeld worden en het voorkomt dat gezinnen in de tweedelijnszorg terecht komen.”

Verlengde schooldag

Daarnaast is in samenwerking met Ecsplore (onderdeel van MIK & PIW Groep) de verlengde schooldag gestart. Twee keer per week kunnen leerlingen deelnemen aan activiteiten rondom beweging, kunst, muziek en gezond gedrag, verzorgd door leraren en pedagogisch medewerkers.

“Onze kinderen hebben niet altijd de mogelijkheid om naar clubjes te gaan. We betrekken hier ook de verenigingen uit de wijk bij, zoals de Harmonie. We zijn wel afhankelijk van onze medewerkers en dat maakt het kwetsbaar. Daarom hebben we subsidies aangevraagd om dit concept echt te kunnen inbedden in ons aanbod.”

Meer dan alleen onderwijs

Denise Been is moeder van Latoya (9) en Lennox (4): “Mijn dochter heeft moeite om zich goed te uiten. Ze gaat dan slaan en schreeuwen. Sinds ze naar Tahnee gaat, gaat het al veel beter. Tahnee en de juf hebben veel contact. Ik ben zo blij dat er vanuit school deze hulp is. Het is laagdrempelig en het zijn vertrouwde gezichten. Ik hoef niet bij andere instanties opnieuw mijn verhaal te doen. Deze school biedt meer dan alleen onderwijs; ze heeft een groot hart voor het kind. Ik weet dat deze hulp mijn kinderen voor de toekomst helpt. Ik ben trots dat mijn kinderen hier op school zitten!”

_BT Clear

Ouder worden doen we samen!

_BT Clear

Dit betekent dat wij ook wanneer iemand in het verpleeghuis komt wonen, daar waar mogelijk het leven zoals dit was voor het verpleeghuis, zoveel mogelijk door laten gaan. Samen met familie, partner en vrienden. Ouderenzorg bij Vivantes begint dan ook bij weten wat belangrijk is voor een goede dag. En goede en veilige zorg bieden wanneer nodig.

Samen nadenken over oplossingen, over hoe de zorg nog beter kan en hoe we de kwaliteit van het leven van bewoners én hun naasten kunnen verbeteren. Dat moet samen, want de toenemende vergrijzing zorgt voor minder mantelzorgers en minder zorgprofessionals, maar voor meer ouderen met een complexe zorgvraag.

Onze zorg is altijd persoonsgericht. Wij zijn er met onze expertise en ons netwerk vol lokale zorgprofessionals om te ondersteunen waar dat nodig is. Ons doel is om het leven mét de mensen die er waren voor de verhuizing naar het verpleeghuis, zoveel mogelijk door te laten gaan. In een veilige en prettige omgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen leven, in verbinding met de lokale omgeving.

Vivantes is een relatief kleine partij in de wereld van ouderenzorg, met zo’n 800 medewerkers en 400 vrijwilligers staat een hecht team dag in dag uit klaar voor rond de 1000 cliënten en bewoners. Verspreid over negen locaties in de Westelijke Mijnstreek staat Vivantes in Geleen, Stein, Elsloo, Urmond en Beek. Onze locaties zijn kleinschalig van opzet.

Werken bij Vivantes?

Betekenisvol werk en persoonsgerichte zorg voor de bewoners en cliënten, dat staat bij Vivantes Ouderenzorg centraal. Wil jij ook werken vanuit jouw professionaliteit en betekenisvol zijn voor ouderen in de laatste fase van hun leven? Kijk dan op www.vivantes.nl/werken-en-leren.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear