In de gemeente Sittard-Geleen

_BT Clear

Financiële zorgen, het kan iedereen overkomen

Het kan zó gebeurd zijn. Een plotselinge terugval in inkomen. Een hoge rekening die u niet had zien aankomen. Veel mensen schamen zich voor hun geldproblemen. Nergens voor nodig! Verlos uzelf liever van uw zorgen en kom in actie.

_BT Clear

Ook Sergio kwam in actie

Sergio Staphorst kwam twee jaar geleden terecht bij de Kredietbank. “Ik ging vijf jaar geleden op mezelf wonen. De schulden en boetes stapelden zich op. Daar kwamen ook nog de maandelijkse vaste lasten bij. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Hoewel ik er erg tegenop zag, heb ik uiteindelijk toch de stap genomen om hulp te vragen bij de Kredietbank. Samen met mijn casemanager Roy Spiertz zochten we naar een oplossing. Het heeft mijn leven op een positieve manier veranderd. Inmiddels ben ik bij tal van projecten aangesloten als ervaringsdeskundige en vertel ik mijn verhaal op middelbare scholen samen met Roy. Door mijn trots opzij te zetten, boek ik nu successen”, vertelt Sergio.

Grip op geldzaken

Met hulp van anderen kunt u, net als Sergio, weer grip krijgen op uw geldzaken en uw schulden stap voor stap wegwerken. Begin vandaag nog, ook als u beginnende schulden heeft die nog maar klein lijken. Vraag iemand die u vertrouwt en die zelf goed is met de administratie. Iemand uit uw vriendenkring, familie of misschien uit de buurt.

Hulp van gemeente of kredietbank

Kent u niemand die u kan helpen bij uw geldzaken? Vraag dan vrijblijvend hulp van een vrijwilliger of van de gemeente. Zij helpen u graag, zodat u later weer zelf verder kan. De vrijwilliger of medewerker schuldhulpverlening brengt eerst uw situatie in kaart. Samen met u bekijken zij hoe groot uw geldproblemen zijn en welke hulp daar het beste bij past. Lichte hulp: bijvoorbeeld tips en adviezen, een budgetcursus of hulp van een vrijwilliger. Of zwaardere hulp: een schuldregeling. Ook Kredietbank Limburg kan hulp bieden bij geldproblemen. De medewerkers zijn experts op het gebied van financieel gezond zijn, worden en blijven. Samen met u zorgen ze voor ruimte in het hoofd én in de portemonnee.

Hulp bij geldzorgen

Wacht niet te lang met het vragen van hulp bij geldzorgen. Op www.geldfit.nl krijgt u binnen twee minuten inzicht in uw financiële situatie via een eenvoudige, anonieme online test. U krijgt een advies dat past bij uw situatie. En tips over welke organisaties in Sittard-Geleen kunnen helpen. U kunt ook bellen naar het gratis telefoonnummer (0800) 8115.

Volwassenfonds Kunst en Cultuur

Sport en cultuur dragen bij aan een gezond en gelukkig leven. Volwassenen met een smalle beurs kunnen een beroep doen op het Volwassenenfonds Sport & Cultuur Limburg. Mede dankzij een bijdrage van de Provincie Limburg heeft de gemeente Sittard-Geleen een jaarlijks budget van ruim € 15.000,- voor inwoners die leven rond het bestaansminimum voor activiteiten op het gebied van sport of cultuur. Kijk op www.sittard-geleen.nl, zoekwoorden: volwassenfonds kunst en cultuur.

75 euro om energie te besparen

Huurt u een woning in Sittard-Geleen? Goed nieuws! De gemeente Sittard-Geleen en Regionaal Energieloket helpen bij het verduurzamen van uw woning. Hoe? Met een cadeaubon van maar liefst € 75 die u kunt gebruiken voor kleine, energiebesparende producten. Denk hierbij aan ledlampen, radiatorfolie, tochtstrippen en waterbesparende douchekoppen. Er zijn een aantal deelnemende webshops waar u de bon kunt inwisselen. Kijk op www.sittard-geleen.nl, zoekwoord: energie.

Extra energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen ontvangen een eenmalige tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. De zogenaamde energietoeslag van € 800. De verwachting was dat de energietoeslag in het eerste kwartaal van 2022 uitbetaald werd. Dat is vertraagd. Zodra meer informatie bekend is, informeert de overheid alle inwoners. De gemeente Sittard-Geleen informeert u ook via de gemeentelijke kanalen. Houd de website en social media in de gaten.

Regelingen die hulp bieden:

■ Bijzondere bijstand - Met bijzondere bijstand kunt u onverwachte en bijzondere hoge kosten betalen. Kijk op www.vidar.nl, zoekwoorden: bijzondere bijstand.

■ Individuele inkomenstoeslag - Als u vijf jaar of langer een bijstandsuitkering of een inkomen op bijstandsniveau heeft, kunt u één keer per jaar extra geld aanvragen. Kijk op www.vidar.nl, zoekwoorden: individuele inkomenstoeslag.

■ Tegemoetkoming zorgkosten - Vidar betaalt een deel van uw zorgkosten als u chronisch ziek of gehandicapt bent en uw verzekering niet alles vergoedt. Kijk op www.vidar.nl, zoekwoorden: tegemoetkoming zorgkosten.

■ Zorgverzekeringspakket - Voor mensen met een laag inkomen heeft Vidar samen met VGZ 2 zorgverzekeringen samengesteld. Kijk op www.vidar.nl, zoekwoord: zorgverzekeringspakket.

■ BeneFits - Met de BeneFitspas krijgt u korting bij ruim 200 bedrijven. Kijk op www.vidar.nl, zoekwoord: BeneFitspas.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear