In de gemeente Dronten

_BT Clear

Team financiële hulpverlening

GELDZAKEN & SCHULDEN

DE BUDGETCONSULENT

Wat fijn dat u dit leest! Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen. Een budgetconsulent helpt u bij uw financiële vragen. In gemeente Dronten staan we voor u klaar als u ondersteuning of advies nodig heeft bij uw geldzaken.

Heeft u schulden of betalingsachterstanden? Ook dan kunt u ons inschakelen. Onze collega’s van de schuldhulpverlening kunnen u helpen. Zij berekenen wat u maandelijks kunt aflossen aan uw schuldeisers. Ook onderzoeken zij met u hoe u uw schulden het beste kunt aflossen. Afhankelijk van uw situatie kan een betalingsregeling of een schuldsanering de oplossing zijn voor uw schulden.

Financiële spreekuren

Elke week zijn er in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen financiële spreekuren. U kunt hier zonder afspraak binnenlopen met uw vragen over financiële brieven en andere geldzaken.

Vrijwilligers geldzaken

Wij werken ook samen met vrijwilligers geldzaken. Onze vrijwilligers komen bij u thuis om te helpen uw administratie te ordenen en leren deze bij te houden. Ook ondersteunen zij u bij andere financiële vragen, zoals bijvoorbeeld het leren budgetteren.

Schakel ons in!

Mocht het nodig zijn, schroom dan niet en neem contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0320 211 700.

Betaalproblemen of geldstress?

Heeft u moeite met het betalen van rekeningen? De medewerkers van Team Geldstress komen graag bij u thuis.

Team Geldstress bestaat uit medewerkers van MDF. Wij helpen inwoners die betaalproblemen en/of geldzorgen hebben. Als u twee of meer rekeningen niet betaald heeft van de woningbouwvereniging, de zorgverzekering of uw water- of energieleverancier, krijgen wij een seintje. Wij nemen dan contact met u op om samen te zoeken naar oplossingen. Wij werken samen met u en niet voor schuldeisers.

Hoe kunnen wij u helpen?

Samen maken we een plan om uw financiële situatie weer op orde te brengen en verdere betaalproblemen en geldstress te voorkomen. Wilt u dit niet? Dat kan, de hulp van het team is niet verplicht.

Wilt u dat wij u helpen?

Neem contact op met MDF via 0320 211 700 of [email protected]

Elke week zijn er financiële spreekuren van MDF. U kunt zonder afspraak binnenlopen, deze dienst is gratis.

Klik hier voor de locaties en tijden.

_BT Clear

Ervaringsverhaal

Zonder bewind kon ik nu niet naar Spanje!

Met een grote glimlach doet Yvonne (66) de deur open. Twee grote honden rennen op mij af, een derde kijkt vanaf een afstandje toe. Als je dit ziet, zou je niet zeggen dat de situatie van Yvonne er een aantal jaren geleden totaal anders uitzag.

Door een relatie met een, naar later bleek, verslaafde man belandde Yvonne in de financiële problemen. Haar man zou de vaste lasten betalen, maar gebruikte het geld voor zijn verslaving. Hij verstopte de post. Pas toen Yvonne wegens een bedrijfsongeval thuis kwam te zitten, kwam zij erachter dat er grote schulden waren. Ze besloot bij haar partner weg te gaan en kreeg een nieuwe woning. Maar de schuldeisers vonden haar ook hier en legden beslag op haar inkomen. Hierdoor kreeg zij ook in het nieuwe huis achterstanden. Zij werd dakloos en moest noodgedwongen logeren bij kennissen en bij haar kinderen. Ook had ze tijdelijke woningen waar ze steeds vanwege schulden weer weg moest. Psychisch zat ze er totaal doorheen. Via allerlei omzwervingen krijgt Yvonne jaren later een huis in Swifterbant. Klik hier en lees het volledige verhaal van Yvonne verder op onze website.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear