In de gemeente Dronten

_BT Clear

Mens & Relatie

Assertiviteitstraining,
een investering in jezelf

_BT Clear

Ellen is 52 jaar, getrouwd, moeder van twee kinderen. Ellen heeft een succesvolle fulltimebaan. Ze heeft alles goed voor elkaar lijkt het. Toch heeft ze een assertiviteitstraining gevolgd.

Ellen: “Ik ben beschermd opgevoed, alles werd voor mij geregeld. Mijn ouders gunden mij mijn vrije tijd. Ik heb in mijn jeugd nooit gewerkt, daardoor heb ik een stuk persoonlijke groei gemist. Bijvoorbeeld hoe ik mijn grenzen aan kon geven. Voor anderen kon ik goed opkomen, maar niet voor mezelf. Op mijn werk heerst een bepaalde druk. Ik gaf mijn grenzen niet aan uit angst voor negatieve reacties. Ik raakte gefrustreerd en nam dat mee naar huis waardoor ik onaardig was thuis.”

Ellen heeft veel geleerd van de training. “Het was een leuke groep, met verschillende mensen en leeftijden. We leerden van elkaar, oefenden met elkaar en door de onderlinge openheid die er was kregen we een vertrouwelijke band. De training werd gezamenlijk geopend en afgesloten. Tussendoor oefenden we in groepjes. Je bedacht een doel voor die week en oefende dat tijdens de training. In de week erna probeerde je dit doel te bereiken. De volgende les bespraken we of het doel was bereikt of waarom niet. De training was een goede mix van theorie en praktijk.”

Ellen: “Het was de tijdsinvestering meer dan waard”

Heeft het Ellens leven veranderd? “Jazeker, ook al is het nog steeds moeilijk. Wat is het juiste moment om iets te bespreken en hoe pak je het aan? Zeker op mijn werk doe ik dat nu wel. Laatst heb ik aangegeven dat afspraken niet werden nagekomen. Daar werd toen rekening mee gehouden.

Ik voelde me gerespecteerd en ik ging trots de kamer uit. Thuis gaat de communicatie soepeler en is het gezelliger. Ik laat de problemen meer op mijn werk en ik probeer minder boos te reageren als mijn kinderen zich niet aan afspraken houden. Ik vraag waar het is misgegaan. Het was de tijdsinvestering meer dan waard!”

_BT Clear

Is een assertiviteitstraining iets voor u? Of wilt u meer weten over de cursussen en trainingen van MDF? Klik dan hier.

_BT Clear

Team algemeen maatschappelijk werk

Algemeen maatschappelijk werk

Problemen zijn er om op te lossen. Iedereen heeft wel eens problemen. Meestal lost u die zelf op, maar soms komt u er op eigen kracht niet uit. Vooral als het gaat om ingewikkelde problemen of verschillende problemen tegelijkertijd. Herkent u dit? Dan kan het algemeen maatschappelijk werk u helpen.

Eigenlijk kunt u elke vraag aan ons voorleggen. De maatschappelijk werkers kunnen u helpen met problemen uit uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij:
- relaties: met uw partner, kinderen, familie, buren, collega’s
- verwerking: van het verlies van iemand of iets ingrijpends dat u heeft meegemaakt
- echtscheiding
- opkomen voor jezelf
- sociale contacten leggen/eenzaamheid

Lees hier het ervaringsverhaal van Debbie. Debbie, 43 jaar, is ‘op’. Ze meldt zich op advies van de huisarts aan bij het maatschappelijk werk. De drempel om naar ons te komen is hoog. Lees hier hoe Debbie weer grip op haar leven kreeg.

Buurtbemiddeling eerst!

Heeft u moeite met uw buren? Speelt er iets wat u ergert? Buurtbemiddeling kan helpen de situatie te verbeteren. Buurtbemiddelaars van MDF buurtbemiddeling komen bij u langs om uw verhaal te horen. Daarna gaan zij naar de buren voor hun kant van het verhaal. Buurtbemiddelaars zijn en blijven neutraal. Zij organiseren een bemiddelingsgesprek, op een neutrale plaats. In dat gesprek geven zij geen mening, oordeel of advies, maar stellen zij vooral vragen die u en uw buren helpen om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

De meeste meldingen bij buurtbemiddeling komen binnen via Oost Flevoland Woondiensten of de politie. We hebben met hen afgesproken dat eerst buurtbemiddeling wordt ingezet. Een goed gesprek met de buren kan de burenrelatie helpen, wat het woonplezier van beiden verbetert. Handhaving vanuit de woningbouw of de politie vanuit een melding van een buur zorgt regelmatig voor een verslechtering van het contact tussen u en de buren. Daarom het motto: “buurtbemiddeling eerst!”

Voor meer informatie of een aanmelding, kunt u contact opnemen met MDF buurtbemiddeling via [email protected] of
0320 211 700.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear