In de gemeente Dronten

_BT Clear

Opvoeden & Opgroeien

Gezinscoach

_BT Clear

Een gezinscoach begeleidt gezinnen met problemen met één of meer kinderen. De gezinscoach helpt bij alles wat nodig is om een gezin weer op de rails te krijgen. Het doel is dat ouders weer verantwoordelijkheid kunnen nemen voor alle taken in het gezin en dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen.

Moeder Inge is 38 jaar, gescheiden en heeft 3 kinderen. Ze zijn 13, 10 en 6 jaar. Inge heeft een persoonlijkheidsstoornis en daarnaast heeft zij schulden. Bij de start van de coaching vertelt ze vooral veel last te hebben van het negatieve gedrag van haar oudste zoon: hij scheldt haar uit, wil niet naar school en doet waar hij zelf zin in heeft. Samen met Inge bespreken we het gezinsleven en brengen we in kaart wat goed gaat en wat niet. We maken een plan en bepalen waar de gezinscoach bij gaat helpen. Het UWV stelt vast dat Inge arbeidsongeschikt is. De arbeidsongeschiktheidsuitkering zorgt voor een stabiel inkomen en bij de afdeling schuldhulpverlening van MDF kan zij starten met een schuldenregeling. Inge weet daardoor wat ze per week kan uitgeven om van te leven.

Inge start ook met hulpverlening door de praktijkondersteuner bij de huisarts. Ze krijgt meer inzicht in haar eigen situatie en in de zaken waar ze zelf verandering in kan aanbrengen.

Er komt rust in het gezin. Inge ervaart geen stress meer om naar haar werk te moeten. Ze gaat als vrijwilliger helpen in de schoolbibliotheek op de basisschool van haar jongste dochter. Zo leert ze een andere moeder kennen, ze worden vriendinnen en ondersteunen elkaar.

Team jeugdhulpverlening

Voor de oudste zoon heeft Inge samen met de coach gesprekken op school gevoerd. Voor hem start de training ‘Sterk op School’.

Een jaar later heeft Inge grip op haar financiën en er zijn duidelijke afspraken gemaakt in huis. De kinderen voelen zich meer gezien. Er is rust gekomen in het gezinsleven.

_BT Clear

Training of cursus

Puber in huis

In deze cursus krijgt u informatie over verandering van kinderen in de puberteit. Daarbij komen de prettige maar ook de lastige kanten aan bod: respect, open communiceren, samenwerken, van opleggen naar overleggen, van sturen naar steunen.

Op 23 maart 2023 vindt er een informatieavond plaats. Houd de website van MDF in de gaten.

Twee Huizen

Dit is een groep voor kinderen van 8 – 12 jaar van wie de ouders kort of langer geleden gescheiden zijn. Kinderen kunnen onder begeleiding met elkaar praten over de scheiding, hoe dit voor hen is en waar ze tegenaan lopen. We maken ook gebruik van creatieve werkvormen zoals muziek, verhalen en beweging.

Wilt u uzelf of uw kind aanmelden? Klik dan op onderstaande links. Bij voldoende aanmelding gaat de cursus of training van start.

puber-in-huis

twee-huizen

Waarvoor kunt u ons inschakelen?

Schoolmaatschappelijk Werk

Wij bieden hulp aan ouders en basisscholen als er vragen zijn over opvoeding, ontwikkeling en gedrag. Wij komen bij u thuis en op alle basisscholen.

Gezinscoach

De gezinscoach helpt bij alles wat nodig is om uw gezin weer op de rails te krijgen. De gezinscoach is er voor u als uw gezin (met kinderen in de leeftijd van 0 - 23 jaar) overbelast is en u vragen heeft over verschillende zaken, zoals opvoeding, relatie, communicatie, geldzaken.

Gezinsadviseur

De gezinsadviseur denkt en kijkt met u mee als u geen concrete hulpvraag heeft over de opvoeding van uw kinderen maar wel behoefte aan een ondersteunend contact.

Heeft u een vraag en wilt u dat we u verder helpen?

Neem dan contact met ons op, dan kijken we met u mee. U kunt ons bereiken via:
0320 211 700.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear