Meer jongeren aan het werk

_BT Clear

Schulden? Laat het niet verder komen

Maakt u zich zorgen dat u in de schulden raakt of heeft u al financiële problemen? Dan is het belangrijk dat u hier tijdig over praat met mensen die u professioneel kunnen helpen. U kunt hiervoor terecht bij de afdeling Schuldhulpverlening van de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW). Zij helpen u overzicht te krijgen in uw financiële situatie. Dit kan de opstap zijn richting een gezond huishoudboekje.

Onze aanpak

Samen bekijkt u uw financiële situatie.
Op basis hiervan wordt beoordeeld op welke wijze u geholpen kan worden.

Wat kunt u van de RSDHW verwachten?

  • Een professioneel advies en goede begeleiding.
  • Hulp bij het regelen van uw schulden door onder andere het treffen van
    betalingsregelingen.
  • Advies om uw schulden op een andere manier te financieren.
  • Hulp bij het regelen van uw schulden met al uw schuldeisers.
  • Een professioneel beheer van uw budget als er sprake is van problematische schulden en het regelen van schulden mogelijk is.
  • Het opmaken van een WSNP-verklaring (Wet Schuldsanering Natuurlijke ­Personen) of andere voorzieningen ­waarvan u gebruik kunt maken.

Onder welke voorwaarden kan de RSDHW u helpen?

  • U werkt volledig mee aan de hulpverlening.
  • U meldt al uw schulden.
  • U overlegt alle gegevens die nodig zijn.
  • Vanaf het moment dat u zich aanmeldt, betaalt u in ieder geval uw vaste lasten: huur of hypotheek, energie, water en ziektekostenverzekering.
  • U maakt geen nieuwe schulden.

Wilt u zich aanmelden?

Neem dan telefonisch contact op met de afdeling Schuldhulpverlening van de RSDHW, telefoon (0186) 630 100. U kunt ook een e-mail sturen naar naar [email protected].

 

De jeugdwerkloosheid is in anderhalf jaar tijd flink gedaald. Toch is het percentage jongeren zonder baan nog te hoog. Daarom is het kabinet twee jaar terug begonnen om de werkloosheid onder de instromers op de arbeidsmarkt aan te pakken.

Vernieuwende ideeën en initiatieven. Waarom eigenlijk?

In dat plan kijkt de regering vooral naar het onderwijs. Zonder diploma heeft een jongere minder kans om te worden aangenomen door bedrijven. Daarom zijn de inspanningen van de overheid er vooral op gericht dat jongeren hun school afmaken.

Ook zijn er andere maatregelen genomen om de jeugdwerkloosheid aan te pakken. Daarbij werken werkgevers, vakbonden, jongeren, onderwijsinstellingen en gemeenten nauw met elkaar samen. Ook de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) heeft zich extra ingezet om deze groep op de arbeidsmarkt sneller te laten instromen.

Wilt u meer weten?

Meer weten over de aanpak van de jeugdwerkloosheid in de Hoeksche Waard? Neem dan contact op met Team Werk van de RDSHW, telefoonnummer (0186) 630 100 (maandag tot en met vrijdag van 9.00-10.00 uur). U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].

Kunt u een onverwachte uitgave niet zomaar betalen?

Staat u ineens voor een onverwachte grote uitgave? Als u een laag inkomen heeft, kunt u in een aantal gevallen mogelijk aanspraak maken op een extra potje: de bijzondere bijstand.

Die bijzondere bijstand is een uitkomst als u zelf niet genoeg financiële middelen heeft om zo’n noodzakelijke uitgave te betalen. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.

  • Het moet een uitgave zijn die u niet heeft zien aankomen. Is dat wel het geval, dan had u er ook voor kunnen sparen.
  • Zijn er geen andere voorzieningen waar u gebruik van kunt maken? Voor veel medische kosten die u (onverwacht) moet maken, zijn er bijvoorbeeld weer andere regelingen: de Wet langdurige zorg (Wlz), de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet en de Zorgtoeslag.
  • Als u gebruik kunt maken van bijzondere bijstand, telt het bedrag van de goedkoopste voorziening waarmee u geholpen bent.
  • De bijzondere bijstand kan worden gegeven als gift of als lening. In dat laatste geval betaalt u het bedrag in termijnen terug.

Wilt u meer weten over bijzondere bijstand? De Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) helpt u graag. U kunt kijken op de website rsdhw.nl of telefonisch contact opnemen met Team Inkomen. Dit kan maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-10.00 uur via telefoonnummer (0186) 630 100.

_BT Clear
_BT Clear