Met haar verslaving ging Hennie naar Victas:

“Ik heb geen alcohol meer nodig. Ik ben veranderd.”

Hennie werkt al 26 jaar bij dezelfde baas als ze besluit ontslag te nemen. Door veranderingen in haar functie wordt de werkdruk haar te groot. Ze gaat helpen in het bedrijf van haar man en is zo meer thuis voor haar zoon. “Toch kon ik thuis mijn draai niet vinden. Daardoor kwamen oude onverwerkte herinneringen boven. Met alcohol kon ik deze gevoelens onderdrukken.”

Het begon met een wijntje tijdens het koken of een glas te veel tijdens een avondje uit. Het tijdstip van het eerste glas werd in de loop van de tijd steeds vroeger. Hennie: “Ik hield van gezelligheid. Bovendien was mijn vader een zware drinker. Ik vond dat het bij mij dus allemaal wel meeviel.” Onder druk van haar man zocht Hennie uiteindelijk hulp. Haar huisarts verwees haar naar Victas centrum voor verslavingszorg. “Ik kon behandeld worden terwijl ik thuis bleef wonen, maar zelf heb ik toch gekozen voor opname in de kliniek van Victas”, aldus Hennie. “Dat was een intensieve behandeling van een aantal weken. Maar ik wilde schoon schip maken.”

Handvatten

Annette Verkerk was Hennies behandelaar bij Victas. Annette: “Toen Hennie zich aanmeldde, kon zij vrijwel direct beginnen aan haar behandeling. In de groepsgesprekken kreeg zij veel steun van lotgenoten. Mensen houden elkaar vaak een spiegel voor en kunnen elkaar onderling steunen. In onze individuele gesprekken stond het leren omgaan met moeilijke situaties centraal. Ze kreeg handvatten om terugval zo veel mogelijk te voorkomen.”

Hard aan de slag

Inmiddels drinkt Hennie al drie jaar niet meer. Na de behandeling in de kliniek had zij één terugval, maar pikte de draad snel weer op. Hennie: “Annette luisterde heel goed naar mijn verhaal. Er was aandacht voor onderliggende problemen en mijn man werd betrokken bij de gesprekken. Ik moest hard aan de slag met mezelf en ben veranderd. Ik worstel soms nog met mijn verleden, maar alcohol heb ik daarbij niet meer nodig.”

Meer informatie

Neem nu contact op voor een gratis adviesgesprek, www.victas.nl.
Wij zijn er… gebruik óns!

Zorg voor veiligheid, dat is de missie

De Waag is het grootste centrum voor ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland. De Waag heeft tien vestigingen in de grootste steden van de Randstad en Midden-Nederland. Daar bieden wij gespecialiseerde zorg aan mensen met een psychische stoornis die grensoverschrijdend of strafbaar gedrag vertonen.

Wij hebben behandelingen voor jongeren vanaf twaalf jaar met gedragsproblemen en voor volwassenen met agressieproblemen, problemen rondom huiselijk geweld of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Sommige mensen komen vrijwillig naar de Waag, anderen worden doorverwezen door de huisarts of door politie of justitie.

Meer perspectief bieden

Tijdens de behandeling werken onze behandelaars met cliënten aan het voorkomen van grensoverschrijdend of strafbaar gedrag. Vaak worden ook de partner, familieleden en andere relaties van onze cliënten betrokken bij de behandeling. Zo biedt de Waag cliënten en hun omgeving meer perspectief. Daarbij gebruiken wij de nieuwste en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden. De Waag staat immers voor een nauwe verbinding tussen onderzoek en behandelen. Wij steken dan ook veel energie in onderzoek en ontwikkeling op gebieden als risicotaxatie, recidive en behandeleffectonderzoek. Wij werken samen met nationale en internationale universiteiten, onderzoeksbureaus en andere forensische instellingen.

Meer informatie

Kijk op onze website www.dewaagnederland.nl. Daar zijn folders en flyers te vinden over onze behandelingen. Er wordt ook uitgelegd hoe een cliënt kan worden aangemeld en waar je ons kan vinden.

Zorg voor veiligheid, dat is de missie van de Waag. Dit doen we door maatwerk te bieden voor elke cliënt. Tijdens de behandeling werken onze behandelaars samen met onze cliënten aan het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.

_BT Clear