_BT Clear

Zoals het klokje thuis tikt ...

Langer thuis wonen, ook met een zorgvraag

We willen graag langer thuis wonen. Zo zelfstandig mogelijk blijven, zo lang mogelijk ertoe doen, eigen beslissingen nemen en tussen de mensen wonen en leven die ons dierbaar zijn. Ook als we ouder worden of minder zelf kunnen. Gelukkig kan dat. Met ondersteuning uit de naaste omgeving, zoals van buren, vrienden, familie of een vrijwilliger. En met kwalitatief goede, professionele zorg wanneer dat nodig is.

Daar ondersteunt Beweging 3.0 graag bij. Denken in mogelijkheden, nauw met elkaar samenwerken en overleggen. Met u als klant, en met uw sociale netwerk zoals familie en vrijwilliger. Zo vinden we samen een passend antwoord op uw zorgvraag. Onze missie is hierbij: aangenaam leven. Op gebied van zorg en ondersteuning is veel mogelijk.

Bijvoorbeeld hulp en zorg aan huis, zodat u langer thuis kunt blijven wonen. Heeft u (meer) professionele (zorg)ondersteuning nodig? Ook dan helpt Beweging 3.0 u graag. Professionele zorgverleners zoals de wijkverpleegkundige gaan met u en uw naasten in overleg om een oplossing te realiseren. Dat kan variëren van enkele uren ondersteuning tot specialistische zorg zoals revalidatie of verpleging. Thuis, of bij een van onze locaties in regio Eemland. Voorop staat: we willen graag dat u zich thuis voelt.

Wie hulp nodig heeft van een wijkverpleegkundige, komt daar vaak terecht via de huisarts of het ziekenhuis. Sharon, wijkverpleegkundige bij Beweging 3.0: “De huisarts neemt contact met ons op en vraagt of we bij iemand langs willen gaan. Of mensen komen na een operatie thuis en kunnen nog niet helemaal goed voor zichzelf zorgen. Soms melden mensen zichzelf aan. Het gebeurt ook dat een partner bijvoorbeeld de zorg voor een zieke thuis niet meer aankan. Of een dochter die aangeeft dat haar ouder hulp nodig heeft. In al die gevallen staan wij graag klaar!”

Meer informatie

Wilt u meer weten of heeft u behoefte aan ondersteuning? Beweging 3.0 helpt u graag verder. Neem contact op via telefoonnummer (033) 469 20 20 of kijk op www.beweging3.nl.

Samen bereik je meer

Het dagelijks leven is niet voor iedereen gemakkelijk. Lukt het je om mensen te ontmoeten, contact te leggen en vriendschap op te bouwen; mensen die je kunnen helpen als het nodig is? Weet je precies wat je kind allemaal nodig heeft en hoe je dat voor elkaar krijgt? Als het allemaal niet vanzelf gaat, dan is een steuntje in de rug meer dan welkom. Vroegtijdige ondersteuning voorkomt problemen, zoals isolement, schooluitval, depressie, schulden, conflicten thuis of in je leefomgeving.

Bijdragen aan een sterke samenleving

Het is belangrijk om er voor elkaar te zijn. Om elkaar te helpen wanneer dat nodig is, zodat niemand er alleen voor staat. Hiermee kunnen we voorkomen dat wat een beetje lastig is een grote last wordt. In Amersfoort willen we dat inwoners naar elkaar om kijken, vanuit de gedachte dat dit bijdraagt aan een sterke samenleving.

Actief samenwerken

Dit noemen we de sociale basisinfrastructuur. Deze draagt bij aan de ontwikkeling van de participatiesamenleving. Een sociale samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. Een samenleving waarin iedere inwoner, van jong tot oud, op zijn eigen manier, deel kan nemen en een bijdrage kan leveren. Soms met hulp van anderen, dichtbij en zoveel mogelijk op eigen kracht. WELZIN is onderdeel van de sociale basisinfrastructuur en werkt actief samen met allerlei verschillende partijen, zoals burgerinitiatieven, ketenpartners, wijkteams, huisartsen en andere verwijzers.

Ondersteuning krijgen die nodig is

In nauwe samenwerking met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat mensen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Bewoners moeten weten waar ze terecht kunnen voor informatie en advies, ontmoeting en ondersteuning. Op tijd knelpunten zien is hierbij belangrijk; samen kunnen we voorkomen dat een vraag een probleem wordt. Samenhang en afstemming tussen de verschillende organisaties zorgt ervoor dat mensen niet van het kastje naar de muur worden gestuurd en op talloze plekken ‘hun verhaal’ moeten doen. Ze krijgen de ondersteuning die nodig is.

Samen dragen we bij aan het welbevinden van mensen. Sociaal werkers spelen hierin de verbindende rol. Door aanwezigheid in de wijk en weten wat er leeft, signaleren we snel problemen, maar ook kansen en mogelijkheden bij bewoners. Burgerinitiatief wordt steeds meer nodig. In de wijk gaan formele inzet en informele (vrijwillige) inzet nog meer hand in hand. Samen bereiken we meer.

_BT Clear