INFORMATIEKRANT Aa en Hunze

Deze pagina wordt mogelijk gemaakt door bedrijven en organisaties uit de gemeente Aa en Hunze e.o

_BT Clear

Persoonlijke aandacht en warme herinneringen

Onze dochter Roos is een cadeautje, zeggen Femke en Jorrit van Lienen uit Nieuw-Annerveen. Hun zoon Floris (nu 4) kwam pas na een lang IVF-traject in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Na zijn geboorte leek het erop dat hij enig kind zou blijven. Tot Femke toch spontaan zwanger bleek. “Het is zó’n rijkdom dat we nu twee prachtige, gezonde kinderen hebben”, zegt ze stralend.

Beide kinderen werden in Assen geboren en dat was heel bewust. “Wij hadden met het IVF-traject al voor het WZA gekozen”, zegt Jorrit. “Een kleinschalig ziekenhuis waarin je niet verdwaalt en waarin veel oog is voor de menselijke maat.” Dat is belangrijk, zeggen ze, want het traject bracht de nodige teleurstellingen en verdriet met zich mee. Door de goede begeleiding en het medeleven dat er altijd was, hebben ze er toch heel warme herinneringen aan overgehouden. Bevallen in het WZA was dan ook vanzelfsprekend.

Goed verzorgd

De bevalling van Floris was zwaar. Er waren complicaties en dat zorgde er vooral bij Femke voor dat ze in eerste instantie huiverig was voor de bevalling van Roos. "We stonden onder controle bij de verloskundigen in het ziekenhuis en die hebben daar heel goed op gereageerd”, vertelt Femke. “We kregen vooraf alle ruimte om onze zorgen en wensen te bespreken en ze begrepen ook echt wat wij nodig hadden.” Zo vertrokken ze die late avond begin juni vorig jaar relatief ontspannen richting het Ouder en Kind-centrum in Assen. “Toen we aankwamen was het druk, wij waren al het vierde stel! Maar op het moment dat de verloskundige bij ons was, merkte je daar niets van – ze had steeds alle tijd en aandacht.”

Na een vlotte bevalling hadden ze het geluk dat er een kamer voor hen alleen was. Tegenwoordig heeft ieder ouderpaar in het totaal vernieuwde Ouder en Kind-centrum een eenpersoonskamer, maar dat was destijds nog niet af. “Het was zó fijn dat ik ook een nachtje kon blijven”, vindt Jorrit. “We hebben heerlijk met z’n drieën kunnen wennen en werden heel goed verzorgd. Mede door die persoonlijke aandacht was het een fantastische tweede bevalling.”

www.wza.nl

Wil je beter leren lezen of schrijven?

Alles begint met taal. Als je de taal beter kent, kun je meer zelf doen. Dat is belangrijk voor je contact met andere mensen en voor het maken van plannen. Wil jij ook meer doen met taal?

Oefenen

Het Taalhuis is een fijne plek om te oefenen met taal en met de computer. Alleen of met een taalvrijwilliger. Het Taalhuis is er voor iedereen vanaf 18 jaar. Je hoeft geen lid te zijn. De toegang is vrij.

Makkelijk Lezen boeken

Heb je nog weinig leeservaring? Is Nederlands niet je eerste taal? Met de boeken van het Taalhuis kan je oefenen en je leesvaardigheid verbeteren. Je kan ze gratis komen lezen in het Taalhuis.

Taallessen

Wil je taalles volgen? Dan kunnen we je helpen om een cursus te vinden bij jou in de buurt of op een dag die jou goed uitkomt.

Vragen?

Kom dan naar een inloopmiddag, elke maandag van 13.00 tot 15.00 uur. Dan is er iemand die je verder kan helpen. Het Taalhuis vind je in de bibliotheek van Gieten.

Contactinformatie Taalhuis Aa en Hunze

Bibliotheek Gieten
Eexterweg 12 
9461 BD Gieten
Openingstijden Taalhuis: maandag van 13.00 - 15.00 uur

_BT Clear

_BT Clear