INFORMATIEKRANT Aa en Hunze

_BT Clear

Training Zicht en grip op jouw geldzaken

Impuls organiseert de cursus ‘Zicht en Grip op jouw geldzaken’. De cursus is bestemd voor iedereen die tips kan gebruiken hoe om te gaan met de eigen financiën. Verschillende onderwerpen komen aan bod zoals het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven tot de mogelijkheden van veilig bankieren. De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten en vindt plaats bij Impuls (Schoolstraat 1 in Gieten). Deelname is gratis voor inwoners uit Aa en Hunze.

Neem voor meer informatie contact op met Grietje Paas (budgetcoach) via 06 - 215 054 88 of mail naar [email protected].
In verband met de coronacrisis kan de cursus pas op 13 oktober 2020 starten.

Foto gemaakt door GiAF

!jes training - jij en scheiden

Het meemaken van een scheiding betekent voor kinderen dat ze plotseling te maken krijgen met grote veranderingen, die ook nog eens sterke emoties oproepen. Ook roept het bij veel ouders vragen op over de omgang met en opvoeding van hun kinderen. In oktober gaat de training, !Jes het brugproject, bij Impuls van start. Dit is een preventieve groepstraining voor kind en ouders en heeft als doel de ontwikkeling van kinderen na een scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Tijdens de training krijgen kinderen tussen de 8 en 12 jaar en hun ouders handvatten hoe ze zo goed mogelijk met de scheiding om kunnen gaan. De training bestaat uit 7 bijeenkomsten (1,5 uur) voor de kinderen en 3 bijeenkomsten (2 uur) voor de ouders. Voorafgaand aan de training wordt door middel van een intakegesprek gekeken of de training past bij het kind en de ouders.

Aanmelden kan via www.impulsaaenhunze.nl of 0592 – 245 924.

Ontmoeting in de Huiskamers

Elkaar kunnen ontmoeten op een vertrouwde plek dichtbij huis is van groot belang. Hoe groot is dat belang? Dat zien we terug in de groei van onze Huiskamers in diverse dorpen in de gemeente Aa en Hunze! Wilt u lekker kletsen met leeftijdsgenoten? Heeft u een luisterend oor nodig of wilt u gewoon even een spelletje doen? Kom dan naar één van de Huiskamers van Impuls. De Huiskamers zijn te vinden in Annen, Eext, Eexterveen, Gasselte, Gasselternijveen, Gasteren, Gieten en Gieterveen.

Kijkt u op www.impulsaaenhunze.nl voor de data en tijden of bel één van de medewerkers via
0592 - 245 924.

De Huiskamers worden gedraaid door vrijwilligers en professionals samen. Impuls adviseert, ondersteunt en faciliteert deze Huiskamers. De huiskamers zijn mogelijk dankzij steun van het Oranjefonds en de gemeente Aa en Hunze.

Een echtpaar zocht een nieuwe tuinman. Tijdens één van de Huiskamers gaven ze dit aan. Een deelnemer bood direct aan om haar tuinman te vragen of hij nog ruimte over had. En... dat is gelukt!

Een mevrouw gaf aan dat ze het lastig vindt om alleen naar een voorstelling, het toneel of naar het theater te gaan. Inmiddels houdt mevrouw de kranten bij en knipt uit wat haar leuk lijkt. Deze leest ze voor in de Huiskamer met de vraag of iemand zin heeft om mee te gaan. Er zijn inmiddels al meerdere voorstellingen en toneelstukken bezocht!

Training Veerkracht

Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is van groot belang. Tijdens de veerkracht bijeenkomsten gaan we in gesprek met elkaar over energiegevers en energievreters. We kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden om ruimte in ons dagelijks leven te ervaren. Positieve gezondheid bestaat namelijk uit meer onderdelen dan alleen lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zingeving en kwaliteit van leven zijn daarin ook belangrijke onderdelen.

Vraag je jezelf af of deze bijeenkomsten iets voor jou zijn of ben je benieuwd naar de eerstvolgende startdatum? Neem dan contact op met Bianca Huivenaar of Eveline Rauwé.

Bianca Huivenaar:
Tel. 06 - 196 828 34 of [email protected].

Eveline Rauwé:
Tel. 06 - 196 829 60 of [email protected].

Foto gemaakt door GiAF

_BT Clear

_BT Clear