Proef Noordwijk

Noordwijk kan weer drie dagen naar hartelust smullen!

_BT Clear

Proef Noordwijk is nu al niet meer weg te denken op de culinaire evenementenkalender. Alweer voor het derde jaar organiseert de culinaire organisatie Proef Noordwijk in Noordwijk-Binnen. En wel met twaalf deelnemende restaurants en food retailers. “We hebben wederom een aantal deelnemers moeten teleurstellen”, aldus de immer enthousiaste voorzitter van Proef Noordwijk Aad Steenvoorden. “En dan te weten dat wij drie jaar terug het evenement moesten afblazen vanwege het tekort aan deelnemers. Wij zijn dan ook als organisatie blij dat onze droom is uitgekomen! Want een badplaats met zoveel restaurants binnen haar grenzen kan niet zonder culinair festival.”

Spaanse Markthal

Proef Noordwijk is gebaseerd op het idee van een Spaanse “markthal”, waarin de bezoekers kunnen struinen langs de verschillende restaurateurs en van alles kunnen proeven. Steenvoorden: “En vooral ook laagdrempelig, zodat iedereen kan deelnemen aan het evenement. Het succes van Proef Noordwijk ligt vooral in de locatie, het oude centrum van Noordwijk-Binnen. Uiteraard zijn er wat veranderingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige edities. Nieuw is het Verre Oostenstraatje met gerechten uit Japan, Thailand en Indonesië. Dit jaar gaat de bar naar buiten, waardoor er ook in de hal tafeltjes geplaatst kunnen worden.

Hierdoor hebben de deelnemende restaurants meer contact met de bezoekers. Het terras zal intiemer worden aangekleed en krijgt – ook door de verlichting – meer het idee van een Frans terras. Dat extra sfeervol zal worden gemaakt door een muziekpodium. The House of Music zal hiervoor een interessante line-up van artiesten samenstellen, afgestemd op het moment van de dag.”

Het evenement Proef Noordwijk wordt financieel ondersteund door een groot aantal sponsors. Steenvoorden: ”Ook hebben wij een Vriendenclub in het leven geroepen. Voor € 100 per jaar word je als Vriend uitgenodigd op de officiële opening van Proef Noordwijk. En in de loop van het jaar krijg je uitnodigingen voor andere culinaire evenementen.”

Deelnemers

Op vrijdag 25 augustus a.s. om 18.00 uur gaan de poorten open van Proef Noordwijk. Daarna is het tot en met zondag 27 augustus a.s. smullen geblazen voor jong en oud vanaf 18 jaar. Op Proef Noordwijk zijn aanwezig: Brasserie Noordzee, Blu Beach, Patisserie George Vis, Grand Hotel Huis ter Duin, Happazz, Hiro Mina, Keurslagerij Krijn van der Bent, Restaurant De Lamme Goedzak, Oriento - Hotels van Oranje, ’t Pannekoekenhuisje, Dunes Lounge & Bar , Restaurant Villa de Duinen en Thais Restaurant Yan.

Praktische informatie

Proef Noordwijk is geopend op vrijdag van 18.00 - 23.00 uur, zaterdag van 16.00 - 23.00 uur en zondag van 14.00 - 21.00 uur. Op de zondagmiddag worden er kinderactiviteiten georganiseerd door Flowerkids. Proef Noordwijk is vrij toegankelijk voor iedereen. De aangeboden gerechten en dranken worden verstrekt tegen betaling van munten ad € 1,25. Op het terrein geldt het NIX18 beleid. De plattegrond van de markthal en de menu’s van de verschillende deelnemers zijn vanaf 1 augustus a.s. te vinden op de website www.proef-noordwijk.nl. Ook kan men zich op de hoogte houden via de Facebook en Instagram #Proef Noordwijk.

_BT Clear